ΠΕΝΕΝ: Προτεραιότητα εμβολιασμού στους ναυτεργάτες και όσους εργάζονται στα ΜΜΜ

Μοιραστειτε το

Να λαμβάνουν όλα τα υποδεικνυόμενα μέτρα για την υγειονομική προστασία των Ναυτεργατών και την αυστηρή τήρησή τους, απαιτεί η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) από τις Ναυτιλιακές εταιρίες. 

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ), στο Ε/Γ – Ο/Γ “ΚΝΩΣΣΌΣ ΠΑΛΑΣ” της MINOANLINES έχουν γνωστοποιηθεί έως τώρα τουλάχιστον 12 κρούσματα με κορωνοϊό σε μέλη του πληρώματος του πλοίου σε διάφορες ειδικότητες.

Το γεγονός αυτό, τονίζει η ΠΕΝΕΝ, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανεπάρκεια των μέσων και των μέτρων για την προστασία των Ναυτεργατών μέσα στα πλοία. Επίσης,σημειώνει, έρχεται στην επιφάνεια με τα συγκεκριμένα πολλαπλά κρούσματα η έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές και λιμενικές υπηρεσίες στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν τις συνθήκες εργασίας.

Η ΠΕΝΕΝ υπογραμμίζει ότι η κατάσταση στον χώρο της επιβατηγού Ναυτιλίας που αποτελεί τον βασικό συγκοινωνιακό κρίκο της ηπειρωτικής χώρας με το νησιωτικό σύμπλεγμα, ο συγχρωτισμός που αναπόφευκτα υπάρχει μέσα στους κλειστούς χώρους των πλοίων, καθιστά αναγκαίο, σε συνδυασμό με την έξαρση της πανδημίας την πραγματοποίηση μαζικών τεστ σε όλα τα πλοία και μάλιστα επαναλαμβανόμενα κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης, τονίζει ότι στην κατεύθυνση ουσιαστικής προστασίας των Ναυτεργατών με βάση τις παραπάνω ιδιαιτερότητες προτείνει να δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού τους και ευρύτερα σε όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...