Πελώνη στο Newsbomb.gr: Fake news το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης του 8ωρου

Μοιραστειτε το

«Fake news» χαρακτήρισε το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης του 8ωρου, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«To αφήγημα που επιδιώκει να περάσει πάση θυσία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αφήγημα που προσιδιάζει δυστυχώς σε fake news. To οκτάωρο προστατεύεται, θωρακίζεται και με ειδική διάταξη ρύθμισης στο νομοσχέδιο όπως και το πενθήμερο και το 40ωρο την εβδομάδα», ξεκαθάρισε η κυρία Πελώνη.

Όπως είπε, είναι ένα νομοσχέδιο με πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, το οποίο λαμβάνει υπόψιν τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην αγορά εργασίας, τις νέες μορφές, την τηλεργασία και τις συνεργατικές πλατφόρμες. Και βεβαίως έρχεται να ρυθμίσει και στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας που αφορούν και αδήλωτη εργασία και απλήρωτες υπερωρίες.

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής της τοποθέτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε «πως το νομοσχέδιο για τα εργασιακά προστατεύει -όπως τόνισε σε ανάρτηση του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- τους εργαζόμενους. Ενισχύει τα δικαιώματά τους. Αναβαθμίζει την Επιθεώρηση Εργασίας. Προωθεί την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Διορθώνει αδικίες του παρελθόντος. Δίνει δύναμη στον εργαζόμενο».

Παράλληλα η κυρία Πελώνη αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, που μεταξύ άλλων προβλέπει:

-Εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων στην αγορά εργασίας, όπως τα φαινόμενα υποδηλωμένης ή αδήλωτης εργασία και απλήρωτων υπερωριών

-Αντικατάσταση του ΣΕΠΕ από την Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θα είναι Ανεξάρτητη Αρχή

-Θέσπιση κανόνων για την τηλεργασία και «δικαιώματος αποσύνδεσης», που επιτρέπει στον εργαζόμενο να μην επικοινωνεί ψηφιακά όταν βρίσκεται εκτός ωραρίου εργασίας ή σε άδεια

-Ενίσχυση της ισότητας των φύλων και της ισορροπίας επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, με ρυθμίσεις όπως η θέσπιση άδειας πατρότητας 14 ημερών, γονικής άδειας 4 μηνών για κάθε γονέα (με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για 2 μήνες), αλλά και δικαιώματος ευέλικτων ρυθμίσεων εργασίας για γονείς παιδιών έως 12 ετών.

-Εισαγωγή μέτρων κατά της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία.

-Παροχή περισσότερων επιλογών στους εργαζομένους να διαμορφώσουν το ωράριό τους με βάση τις ανάγκες τους. -Θέσπιση της ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας (33%) σε κλάδους κοινής ωφελείας (π.χ. μετρό) κατά τη διάρκεια των απεργιών.

-Βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων σε delivery και κούριερ, με έμφαση στην υγεία και την ασφάλεια κατά την εργασία τους.

-Τέλος στο καθεστώς διακρίσεων στις αποζημιώσεις μεταξύ εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει την Παρασκευή: Τέλος τα SMS, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας – Πώς θα πάμε σε νησιά

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...