Πελώνη στο Newsbomb.gr: Πάνω από 75% το ποσοστό εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες

Μοιραστειτε το

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε πως στις ηλικίες πάνω από 75 ετών, τα ποσοστά εμβολιασμού ξεπερνούν το 75%

Σήμερα το απόγευμα στην ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους θα δώσει για περισσότερες λεπτομέρειες για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr αν η κυβέρνηση ανησυχεί από τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στις ηλικίες 60 με 69 ετών και αν υπάρχει σχέδιο να διατεθούν τα αδιάθετα εμβόλια σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Παράλληλα η κυρία Πελώνη επεσήμανε πως στις ηλικίες πάνω από 75 ετών, τα ποσοστά εμβολιασμού ξεπερνούν το 75%.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφορικά με τους εμβολιασμούς επεσήμανε πως απόφαση της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε με σταδιακά και ασφαλή βήματα στην επαναλειτουργία οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Σύμμαχοί μας στην προσπάθεια αυτή είναι η βελτίωση του καιρού, η αξιοποίηση των self test και πάνω απ’ όλα η πρόοδος των εμβολιασμών.

«Η επιχείρηση “Ελευθερία” προχωρά υποδειγματικά και όλα τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας γίνονται άμεσα. Έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 2.160.000 εμβολιασμοί και συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς ανάλογα με τις ροές που φτάνουν στη χώρα μας. Εκτιμάται ότι -εφόσον γίνουν οι προγραμματισμένες για το δεύτερο τρίμηνο παραδόσεις- τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους υγιείς σαραντάρηδες», σημείωσε η κ. Πελώνη.

Σύμφωνα με την ίδια, εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή -όπως έχει τονίσει σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι η ευρύτερη συμμετοχή στον εμβολιασμό των μεγαλύτερης ηλικίας συμπολιτών μας. Και σε αυτό οφείλουμε να συμπράξουμε όλοι. Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, Εκκλησία, συλλογικοί, κοινωνικοί φορείς. Και συνέχισε: «Είναι, άλλωστε αποδεδειγμένο ότι ο εμβολιασμός μειώνει σημαντικά την πιθανότητα νόσησης από κορονοϊό κι ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο σοβαρής προσβολής διασωλήνωσης και απώλειας ζωής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας, από τους 200 ηλικιωμένους συμπολίτες μας που είχαν διασωληνωθεί, οι 197 δεν είχαν εμβολιαστεί. Είναι, λοιπόν, ανάγκη, ειδικά για τους μεγαλύτερους, να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό. Είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας, αλλά και προστασίας των ανθρώπων που αγαπούν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Λίστες από αεροδρόμια και σύνορα ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...