Πειθαρχική δίωξη σε πολιτικό αντίπαλο λόγω… κριτικής

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στον κόσμο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η πρωτοφανής και πέρα από τα αυτοδιοικητικά ήθη απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Γ. Σάββα να ασκήσει πειθαρχική δίωξη στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστα Κατσιμίγα, επειδή του άσκησε κριτική σχετικά με την αντικατάσταση ενός προϊσταμένου, γεγονός που θεωρήθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση ως πολιτική παρέμβαση!

Όπως επισημαίνει και στο απολογητικό του υπόμνημα -που μόνο απολογητικό δεν είναι- ο Κώστας Κατσιμίγας, κατακεραυνώνοντας παράλληλα τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης, ο Γ. Σάββας επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια εντελώς διασταλτική ερμηνεία των καθηκόντων του και να ασκήσει τη συγκεκριμένη πειθαρχική δίωξη αγνοώντας κάθε έννοια δημοκρατικής έκφρασης, διαπράττοντας παράλληλα θεσμική εκτροπή που ενέχει τα στοιχεία της τέλεσης του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας. Εντύπωση όμως προκαλεί και το ύφος με το οποίο επέλεξε ο συντονιστής της αποκεντρωμένης να απευθυνθεί σε έναν αιρετό της τοπικής αυτοδιοίκησης το οποίο δεν συνάδει σε καμία περίπτωση σε έναν κρατικό λειτουργό.

Στην επιστολή που απέστειλε ο κύριος Σάββας προς την παράταξη Κατσιμίγα, δίνοντας την μάλιστα στη δημοσιότητα χαρακτηρίζει τον κύριο Κατσιμίγα ως «παλαιοκομματικό μυαλό» και τον κατηγορεί πως προέβη σε απρέπειες, ψεύδη και ανοησίες, ενώ θεωρεί παράλληλα «περίεργο το γεγονός ότι ο κος Κατσιμίγας κρίνει ως επικεφαλής παράταξης της Περιφέρειας τη νομιμότητα μιας απόφασής μας, που αφορά αναπλήρωση θέσης προϊσταμένου», ωσάν η αποκεντρωμένη να κατέχει το αλάθητο του Πάπα. Του πρωτοφανούς αυτού γεγονότος είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της παράταξης Κατσιμίγα για την αντικατάσταση του αναπληρωτή προϊστάμενου του Τμήματος Διοικητικού-Οικονομικού Ροδόπης (έλεγχος νομιμότητας) Ανδρέα Χρήστου, που σύμφωνα με την αντιπολίτευση είχε αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα και σχετίζεται άμεσα με την κομματική προσπάθεια να πάψει να έχει «ανεξάρτητο» χαρακτήρα ο έλεγχος νομιμότητας των αποφάσεων κυρίως της Περιφερειακής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, είχε προηγηθεί της ως άνω ανακοίνωσης σε συνέντευξη Τύπου αναφορά του Χρ. Τοψίδη (επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο «Περιφερειακή Σύνθεση»), που χαρακτήρισε την αντικατάσταση του κ. Χρήστου «παράπλευρη απώλεια» που σχετίζεται με τις επιμέρους αποφάσεις της ΑΔΜΘ για την εταιρεία «ΔΕΣΜ-ΟΣ» και την κόντρα ανάμεσα στη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και τα Επιμελητήρια, κόντρα στην οποία είχαμε αναφερθεί εκτενώς και σε παλαιότερα δημοσιεύματα («Εφ.Συν.», 08.08.2020, «Αντιπαράθεση έξι επιμελητηρίων με τον Περιφερειάρχη»).

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...