Πασχάλης Τσαρούχας: Έχω χάσει τον ύπνο μου με τις καταγγελίες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστειτε το

«Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο των φακέλων, και εφόσον το μάθω δεν μπορώ να το δημοσιοποιήσω», είπε ο Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, για τις καταγγελίες συναδέλφων του για περιστατικά παρενόχλησης -σεξουαλικής ή άλλης- και κάθε είδους κατάχρηση εξουσίας στο χώρο του θεάματος. «Η οποιαδήποτε «αθώωση ή ποινή» για μας είναι καθαρά ηθικού χαρακτήρα, δεν έχει σημασία εάν έχει συμβεί πριν 10, 15 ή 20 χρόνια» επισήμανε. «Θα εξετάσουμε τις υποθέσεις καταγγελιών μία – μία ακόμη και εάν αφορούν στο ίδιο πρόσωπο» διευκρίνισε

«Έχουν φτάσει διάφοροι φάκελοι στο Πειθαρχικό. Από χθες υπάρχουν δύο φάκελοι στο γραφείο, ενώ έχουν γίνει και τηλεφωνικά αρκετές καταγγελίες» τόνισε ο Πασχάλης Τσαρούχας. Όμως όπως διευκρίνισε οι τηλεφωνικές καταγγελίες δεν έχουν ισχύ, γιατί δεν έχουν υπογραφή του καταγγέλλοντος και του καταγγελλόμενου.

Οι φάκελοι που απευθύνονται στο πειθαρχικό είναι δύο με τρεις, σημείωσε και «δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν μπορούν να φτάσουν μέχρι τη δικαιοσύνη, πριν ανοιχτούν και συμβουλευτούμε τους νομικούς».

Για τους φακέλους που αφορούν σε περιστατικά προ δεκαετίας ή και περισσότερο, είπε πως «εμείς ούτως ή άλλως, λειτουργούμε ενδοσωματειακά, δεν υποκαθιστούμε ούτε το νομικό ούτε το αστικό δίκαιο. Δεν έχουμε τέτοια δικαιοδοσία. Θα αξιολογήσουμε τις όποιες καταγγελίες, είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε και τα δύο μέρη με τους μάρτυρές τους, ή τους δικηγόρους τους εάν επιθυμούν και από εκεί και πέρα να συνεδριάσουμε και να διευθετήσουμε το θέμα με τον τρόπο που ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός».

Την ίδια ώρα που ο Πασχάλης Τσαρούχας, δηλώνει πως «έχω χάσει τον ύπνο μου με τις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων», τρεις νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και άσκηση ψυχολογικής βίας έγιναν γνωστές τις τελευταίες ώρες, από τις ηθοποιούς Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη σε βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη...