«Παρωχημένες αντιλήψεις» φρέναραν το δανεισμό αρχαιοτήτων λέει η Μενδώνη

Μοιραστειτε το

Αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης έγινε το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού για την «Αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων» που θεσμοθετεί τη μακρόχρονη εξαγωγή αρχαιολογικών συλλογών μουσείων

Με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είπε ότι η μη αξιοποίηση του Πολιτισμού μας ως δημοσίου κεφαλαίου, «εξαιτίας παρωχημένων αντιλήψεων, συνιστά όχι απλώς ασυγχώρητη αδράνεια αλλά εγκληματική αμέλεια, που στερεί τη χώρα από πολύτιμους πόρους, και οδηγεί με ταχείς ρυθμούς σε απαξίωση και μαρασμό των μοναδικών πολιτιστικών, μη ανανεώσιμων πόρων μας».

Το άρθρο θεσμοθετεί τη μακρόχρονη εξαγωγή συλλογών μουσείων με 25 χρόνια και ανανέωση κάθε 5ετία για τα επόμενα 25.

Ζητώντας τον λόγο μετά την ομιλία της υπουργού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για «υπουργείο Πολιτισμού – ντήλερ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξανασκεφθεί την αντίθεσή του στο δανεισμό των αρχαιοτήτων. Εμείς επαινούμε την πρωτοβουλία του ΥΠΠΟ. Είναι καλύτερο αυτός ο πλούτος να απαξιώνονται στα υπόγεια των μουσείων μας και να μην τα δανείζουμε στο εξωτερικό με την εγγύηση του ΚΑΣ; αναρωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος.

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...