Παρουσιάστηκε η λειτουργία του FloodHub στον Δήμο Μάνδρας-Μαγούλας – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Το επιχειρησιακό σύστημα FloodHub στη λεκάνη απορροής Μάνδρας-Μαγούλας-Ελευσίνας παρουσίασε αντιπροσωπεία επιστημόνων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο Μάνδρας «Μίμης Δούκας».

Το συγκεκριμένο σύστημα, μέσω των τριών (3) τηλεμετρικών υδρομετεωρολογικών σταθμών οι οποίοι εγκαταστάθηκαν προσφάτως στη Μάνδρα, συλλέγει κάθε 5-15 λεπτά μετρήσεις για δέκα (10) παραμέτρους (βροχόπτωση, στάθμη νερού, παροχή νερού, μέση επιφανειακή ταχύτητα υδάτων, διεύθυνση ανέμου, ταχύτητα ανέμου, θερμοκρασία αέρα, βαρομετρική πίεση, σχετική υγρασία, και ηλιακή ακτινοβολία), ενισχύοντας τόσο την πρόληψη όσο και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των αρχών σε πραγματικό χρόνο.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Κέντρου Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου, με επικεφαλής τον Δρ. Χάρη Κοντοέ, σε συνεργασία με την ερευνήτρια Αλεξία Τσούνη.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα ο υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο διοικητής Πυροσβεστικής Δυτικής Αττικής Αρχιπύραρχος Δημήτρης Πατράκης.

Ο κύριος Κοσμόπουλος συνεχάρη το Δήμαρχο Χρήστο Ε. Στάθη για την πρωτοβουλία και τη συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, και τους ανθρώπους του Beyond, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε αντίστοιχες ενέργειες για την προστασία όλης της Δυτικής Αττικής.

Οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κολοβέντζος, Ευαγγελία Κουτσοδήμα, Σωτηρία Αργυρίου συνόδευσαν το Δήμαρχο Χρήστο Ε. Στάθη ο οποίος ευχαρίστησε τους Συλλόγους Εθελοντών για την παρουσία τους, τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος, τονίζοντας την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, όπως και το Διευθυντή του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ, Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, το Διευθυντή Ερευνών ΕΑΑ/ΙΑΑΔΕΤ, Δρ. Χάρη Κοντοέ και την ερευνήτρια κα Αλεξία Τσούνη για την επιστημονική κατάρτιση και τις γνώσεις σε μια σημαντική προσπάθεια πρόληψης των σφοδρών καιρικών φαινομένων που κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνιση τους.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα