Παρουσία Ερντογάν οι λαμπροί εορτασμοί των Αζέρων για τη νίκη τους επί των Αρμενίων

Μοιραστειτε το

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στο Μπακού, στις 25 Φεβρουαρίου

Presidential Press Service via AP, Pool

Την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν επισκέπτεται ο Τούρκος πρόεδρος, προκειμένου να παραστεί την Πέμπτη, στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της νίκης στη διαμάχη με την Αρμενία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με δήλωση του τουρκικού προεδρικού παλατιού, την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρακολουθήσει μαζί με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίεφ, στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο του Μπακού, με τους δύο ηγέτες να γιορτάζουν «τη λαμπρή νίκη του Αζερμπαϊτζάν».

Στην παρέλαση θα παρουσιαστούν πολεμικά τρόπαια από τις μάχες με τους Αρμένιους και στρατιωτικά θωρακισμένα οχήματα.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε νωρίτερα ότι πάνω από 3.000 στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην παρέλαση, θα παρουσιαστούν έως και 150 είδη στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων νεοαποκτηθέντων σύγχρονων όπλων, πυραυλικών και πυροβολικών εγκαταστάσεων, συστημάτων αεροπορικής άμυνας, καθώς και πολεμικών πλοίων και σκαφών. Η παρέλαση θα περιλαμβάνει επίσης ένα μέρος των πολεμικών τροπαίων που αποκτήθηκαν από τις αρμενικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ηττήθηκαν από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του «Πατριωτικού Πολέμου».

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, το Αζερμπαϊτζάν θα πανηγυρίσει επίσημα ενώπιον της παγκόσμιας κοινότητας τη μεγαλύτερη νίκη που πέτυχε στη σύγχρονη ιστορία του.

Ο Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσης συνομιλίες με τον Αλίεφ για τον τρόπο ενίσχυσης της διεθνούς θέσης του Αζερμπαϊτζάν μετά την παύση της βίας και για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ανέφερε η Άγκυρα.

Η υποστήριξη της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν στις μάχες που ξεκίνησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, καταδικάστηκε από δυτικές κυβερνήσεις, μεταξύ αυτών των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Μόσχα και Παρίσι κατηγόρησαν την τουρκική κυβέρνηση ότι στέλνει Σύρους μισθοφόρους στην περιοχή. Το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε επίσης εξοπλισμό που αγοράστηκε από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε διεθνή εποπτεία της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός. Στις 26 Νοεμβρίου, η Γαλλική Γερουσία υπέγραψε ψήφισμα που αναγνωρίζει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η απόφαση, ΄που δεν είναι νομικά δεσμευτική, αλλά έχει συμβολική σημασία, επικρίθηκε έντονα από την Τουρκία.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...