Παραμένουν ανεξιχνίαστες οι περισσότερες από τις διαρρήξεις σε σπίτια αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στη χώρα μας | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η ληστεία στη μονοκατοικία του Ραφίνια ήρθε να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα με εισβολές στα σπίτια πασίγνωστων ποδοσφαιριστών, στις περιοχές των νοτίων προαστίων.

Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2019 είχε εξαρθρωθεί μια πενταμελής σπείρα Αλβανών, μεταξύ των οποίων ήταν και μια 35χρονη γυναίκα. Τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης δρούσαν συστηματικά από τον Οκτώβριο του 2017. Ως την εξάρθρωσή της, τα μέλη της είχαν διαρρήξει περισσότερα από 30 σπίτια εφοπλιστών, επιχειρηματιών, της Σοφίας Βούλτεψη και εννέα παικτών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στις περιοχές Γλυφάδα, Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί.

Ωστόσο, οι διαρρήξεις σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα γνωστών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες της χώρας στις περιοχές των νοτίων προαστίων, έχουν ξεκινήσει από το 2010 και οι περισσότερες παραμένουν ανεξιχνίαστες! Από το εσωτερικό των σπιτιών έχουν κλαπεί σημαντικά χρηματικά ποσά, κοσμήματα, πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα, καθώς και επώνυμα ρούχα.

Ο Ριβάλντο δύο φορές

Μεταξύ των θυμάτων των διαρρήξεων ήταν 13 παλαιοί και νεότεροι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα οι Ριβάλντο (δύο φορές), Ραούλ Μπράβο, Τσόρι Ντομίνγκες, Χεσούς Ντάτολο, Εμμάνουελ Εμενίκε, Ματίας Ναουέλ, Οφόε, Μεχντί Καρσελά, Μπίρμπας Νάτχο, Σίλβιο Προτό, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Παπέ Σισέ και Ζοζέ Σα, οι Ντέμης Νικολαΐδης και Σέρζιο Αραούχο της ΑΕΚ και ο Μίκαελ Εσιέν του Παναθηναϊκού.

Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, το ένα εκ των οποίων χρησίμευε για τη μετάβαση και την διαφυγή τους από το σπίτι που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν, ενώ το δεύτερο όχημα είχε υποστηρικτικό ρόλο, έτοιμο να παρέμβει για να διευκολύνει την διαφυγή των δραστών.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα