Παραλήρημα στα τουρκικά ΜΜΕ για την άσκηση Μεδουσα

Μοιραστειτε το

Η άσκηση «Μέδουσα 10» που βρίσκεται σ’ εξέλιξη ανοιχτά της Αλεξάνδρειας, με τη συμμετοχή δυνάμεων από Αίγυπτο, Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στην Άγκυρα, με τα τουρκικά ΜΜΕ να την παρουσιάζουν όπως φαίνεται από τον τρόπο που την παρουσιαζουν στα ΜΜΕ.

Η γραμμή που ακολουθούν τα τουρκικά μέσα είναι ξεκάθαρη αφού σχεδόν στο σύνολο τους χαρακτηρίζουν ως προκλητική την άσκηση και σαν μια κίνηση που αυξάνει την ένταση στην περιοχή.

Το τηλεοπτικό κανάλι «AHaber»  αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετικό τίτλο «To αντιτουρκικό μέτωπο συναντήθηκε στην Αν. Μεσόγειο. Άρχισε η άσκηση Μέδουσα». Μάλιστα το τουρκικό μέσο δημοσίευσε και σχετικό βίντεο για την άσκηση μόνο που είναι λίγο παλιό, συγκεκριμένα από το 2018, αφού στα πλάνα εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Το υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε «προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης» την άσκηση Μέδουσα 2020» γράφει η Τζουμχουριέτ. «Πέντε χώρες συμμετέχουν στην άσκηση. Σκληρή αντίδραση από την Τουρκία» ο τίτλος δημοσιεύματος της Γενί Σαφάκ

«Βρώμικη συμμαχία εναντίον της Τουρκίας! Η συμμορία των 5 προκαλεί ξανά» σχολιάζει η Ακίτ. «Η συμμορία των «5» προκαλεί» αναφέρει το Star.

Εκνευρισμός και για τα F-35

Εκτός από την άσκηση «Μέδουσα 10» τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς και με την δήλωση του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ότι οι ΗΠΑ είναι θετικές στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα. Οι τούρκοι στα άρθρα τους αφήνουν σαφή υπαινιγμούς για υποκρισία των ΗΠΑ τονίζοντας ότι οι αμερικανοί κάνουν τα στραβά μάτια για τους πυραυλους  S300 της Ελλάδας αλλά απειλούν με κυρώσεις την Τουρκία για τους S400. 

10

11

12

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...