Παρακολουθήστε LIVE τις ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών

Μοιραστειτε το

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως,στις 11:00, με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών.

 

Αδ. Γεωργιάδης: Τα μέτρα που ανακοινώνονται θα έχουν χρονική διάρκεια που θα βάλει τέλος στην σεναριολογία

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι αυτά με το μικρότερο δυνατό ρίσκο προσθέτοντας ότι κάθε τι που ανοίγει, κρύβει ένα ρίσκο, καθώς ο ιός μεταδίδεται από την κινητικότητα των ανθρώπων.

“Εμείς στο υπουργείο δουλεύαμε κάποια σενάρια. Ήμασταν προετοιμασμένοι και για το σενάριο, στο οποίο καταλήξαμε. Οι λοιμωξιολόγοι μας έκαναν αναλυτική παρουσίαση με βάση τα σενάρια που είχαμε καταρτίσει” τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας ότι η εισήγηση των ειδικών δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι τα μέτρα που ανακοινώνονται θα έχουν μια χρονική διάρκεια ικανή να βάλει τέλος στην καθημερινή σεναριολογία που προκαλεί σύγχυση. Ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει ρύθμιση για τη δίκαιη λειτουργία χονδρικής και λιανικής αγοράς, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα εμπορικά κέντρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Ειδικότερα, για το click away τόνισε ότι δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν όλα τα καταστήματα, παρά μόνο όσα έχουν είσοδο στο δρόμο.

“Υπάρχει πρόβλεψη και για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop. Είμαστε μια κυβέρνηση για όλους, όχι μόνο για τους μεγάλους. Θα τα ανακοινώσουμε όλα συγκροτημένα. Καταλήξαμε σε αυτό που μπορεί να γίνει. Συζητήσαμε πολλές ώρες με τους λοιμωξιολόγους” ανέφερε ο υπουργός.

Τέλος, σχολιάζοντας τις εικόνες έξω από τα Harrods στο Λονδίνο, μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, είπε ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να αποφευχθεί στη χώρα μας. Όσον αφορά στο άνοιγμα της αγοράς και την ελεύθερη κίνηση, το περασμένο καλοκαίρι, είπε ότι η κυβέρνηση ακολούθησε όλες τις συμβουλές που έδωσε η επιτροπή των ειδικών.

Κλείνει η «πόρτα» σε παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες

Εντός της ημέρας, θα κλείσει η «πόρτα» για παραβιάσεις του “lockdown” από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι, έχουν γίνει καταγγελίες πως με πρόσχημα το τιμολόγιο παραβιάζεται η απαγόρευση πώλησης στη λιανική από μεγάλες αλυσίδες που άνοιξαν τα καταστήματά τους, ή κάποια από τα υποκαταστήματά τους, μόνο για επαγγελματίες,

«Είχαμε εξαιρέσει τη χονδρική από τις απαγορεύσεις, κι από την ώρα που επιτρέπεται το ηλεκτρονικό εμπόριο κι οι παραγγελίες από απόσταση έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα προμηθείας υλικών. Πράγματι, ορισμένοι έχουν κάνει κατάχρηση, θα υπάρξει σήμερα ρύθμιση που θα κλείνει την ”πόρτα” δημιουργώντας πιο καθαρό τοπίο» τόνισε ο υπουργός.

«Δεν θέλω να δημιουργήσω σε επιχειρηματία/επαγγελματια την αίσθηση ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ του ενός ή κατά του αλλού προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ακριβοδίκαιοι στη διαχείριση μίας δύσκολης κατάστασης» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αυτά που θα ανακοινώσουμε σήμερα θα είναι για ένα ικανό χρονικό διάστημα για να φύγουμε από την σεναριολογία για το τι ανοίγει και τι δεν ανοίγει» ξεκαθάρισε.

Τέλος είπε ότι με το click away θα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας από απόσταση, προπληρωμής και παραλαβής έξω από το κατάστημα, ενώ μέσω επιδότησης μέχρι 5.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ η μικρή και μεσαία επιχείρηση θα έχει δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος.

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...