Παρακολουθήσεις: Διευρυμένη εξεταστική επιτροπή θέλει η κυβέρνηση

Μοιραστειτε το

Στην τελική ευθεία για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής με θέμα τις παρακολουθήσεις μπαίνει η Βουλή με τη συνεδρίαση τη Δευτέρα 22 Αυγούστου της διάσκεψης των προέδρων.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η περίοδος που θα εξεταστεί να υπερβαίνει αυτόν της τρέχουσας περιόδου και να καλύπτει τουλάχιστον το διάστημα από το 2015 και μετά. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα η συγκρότηση της επιτροπής αναμένεται να γίνει στο τέλος του μήνα.

«Όλη η αλήθεια στο φως» σημείωσε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ συμπληρώνοντας: «Να τα δούμε όλα αυτά σε βάθος χρόνου, επειδή η συζήτηση επικεντρώθηκε στο τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν είναι λογικό να τα δεις αυτά σε συγκεκριμένο βάθος χρόνου. Να δούμε αν υπήρχαν συγκεκριμένες ή διαφορετικές πρακτικές στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της θητείας διαφορετικών κυβερνήσεων, και να κάνουμε ένα συνολικό απολογισμό και να δούμε οποίες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλάβουμε».

Σύμφωνα με τον Κώστα Τσιάρα, «ενδεχομένως υπάρχουν κάποια ζητήματα θεσμικά τα οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά το διάγγελμά του στους πολίτες τα ανέδειξε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Υπάρχει θεσμικό ζήτημα που άφορα στον τρόπο που γίνονται οι νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ; προφανώς υπάρχει, άλλα δεν πρέπει να απαξιώνεται μια ολόκληρη υπηρεσία που προσφέρει πολλά στην πολιτεία».

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2018 υπήρχαν δυο εισαγγελείς που ήλεγχαν το κάθε αντίστοιχο ζήτημα και αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το άλλαξε.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...