Παρακολουθήσεις: Ανησυχεί για πιθανό «κουκούλωμα» και επιμένει στο «σκληρό ροκ» ο ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι το ζήτημα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αποτέλεσε ένα «θείο δώρο» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Να κρατήσει στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης για το θέμα των παρακολουθήσεων επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να «κουκουλώσουν» την υπόθεση.

Την ίδια στιγμή, στην Κουμουνδούρου δεν περνούν απαρατήρητες και η -χαμηλής έντασης, μεν, υπαρκτές, δε- διαφοροποιήσεις κυβερνητικών βουλευτών από τη γραμμή του Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να πιστεύουν ότι υπάρχει περίπτωση να γενικευτεί η εσωκομματική αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία.

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι το ζήτημα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αποτέλεσε ένα «θείο δώρο» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προφανώς η φύση του ζητήματος είναι τέτοια που θα προκαλούσε φθορά στην κυβέρνηση και οφέλη στην αντιπολίτευση.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται δικαιωμένοι, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν προειδοποιήσει για τον «αυταρχικό κατήφορο Μητσοτάκη» – με αφορμή, φυσικά, άλλα θέματα. Πλέον, μάλιστα, κάνουν λόγο για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» του ίδιου του πρωθυπουργού.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι στην Κουμουνδούρου υπάρχει διάχυτη η άποψη ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει την υπόθεση, η απόφαση είναι ειλημμένη. Το θέμα θα διατηρηθεί «ζωντανό», με κάθε τρόπο. Και μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα οξύνεται και η ρητορική εκ μέρους του κόμματος τους.

Στα πλαίσια του «σκληρό», αλλά ταυτόχρονα θεσμικού «ροκ», εντάσσεται και η γενικευμένη επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο και υποστήριζε ότι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΥΠ ζήτησαν να συγκεντρωθούν και να καταστραφούν USB sticks, που σχετίζονται με τις υποκλοπές.

Η συντονισμένη αυτή επίθεση, η οποία κορυφώθηκε με την επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη και του Χρήστου Σπίρτζη στον νέο διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έτσι ώστε να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, δείχνει τον τρόπο που θα κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Ιδιαίτερα σκληρή γραμμή και υψηλοί τόνοι, αλλά πάντα με θεσμική διάσταση.

Παρακολουθούν τις εξελίξεις στη ΝΔ

Την ίδια στιγμή, στην Κουμουνδούρου δεν περνούν απαρατήρητες οι διαφοροποιήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, από τη γραμμή του Μαξίμου. Τόσο ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, όσο και ο Νικήτας Κακλαμάνης, φρόντισαν να δείξουν ότι στην κυβερνητική πλειοψηφία δεν είναι όλα ρόδινα.

Αντίθετα, φαίνεται να υπάρχει σκεπτικισμός σε μερίδα βουλευτών – ειδικά σε εκείνους που δεν είναι προσδεμένοι στο «μητσοτακικό άρμα», αλλά έχουν διαφορετικές εσωκομματικές αναφορές, όπως οι δύο προαναφερόμενοι.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουν ότι στην παρούσα φάση -με τις εκλογές προ των πυλών, έστω και αν διεξαχθούν την άνοιξη του 2023, και με το πρωθυπουργικό περιβάλλον πιεσμένο- ότι θα εκδηλωθεί κάποια ανταρσία στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...