Παραδέχεται την πίεση στο σύστημα υγείας, αλλά υπόσχεται «καλύτερες μέρες»

Μοιραστειτε το

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι απέτυχε ως κυβέρνηση, έκανε από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «σύντομα θα τελειώσουμε με την περιπέτεια της πανδημίας και μετά μας περιμένουν καλύτερες ημέρες». 

Στην ομιλία του που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα έχουν αποτέλεσμα, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει όσους πλήττονται από τα μέτρα που ελήφθησαν. Φυσικά, οι δηλώσεις έγιναν πολύ πριν γίνουν γνωστά στους πολίτες οι νέοι αρνητικοί αριθμοί ρεκόρ σε κρούσματα κορονοϊού και διασωληνωμένων, αλλά και το ρεκόρ κρουσμάτων στην Αττική.

Επανέλαβε το γνωστό αφήγημα ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά νωρίτερα και καλύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκές κυβέρνησης, λέγοντας ότι τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί «και τα οποία τα πήραμε πάλι νωρίτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες -με μικρότερο, δηλαδή, αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 πολίτες» όπως είπε- θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες για να αποδώσουν.

Ανέφερε πάντως ότι «έχουμε, ακόμα, ένα δύσκολο διάστημα μπροστά μας», αλλά επαιρόμενος για το έργο της κυβέρνησής του, είπε ότι «επειδή η κοινωνία μας εμπιστεύεται, εμπιστεύεται την κυβέρνησή μας, υπάρχει μια ρεαλιστική ελπίδα η οποία είναι εύλογη και την οποία πρέπει να καλλιεργούμε, ότι παρά τις δυσκολίες σχετικά σύντομα θα τελειώσουμε με αυτή την περιπέτεια και μετά μας περιμένουν καλύτερες ημέρες».

Και ενώ παραδέχθηκε ότι θα υπάρχει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι την θεωρεί διαχειρίσιμη και απολύτως αντιμετωπίσιμη.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το μέτρο σύγκρισης»

Επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η μάχη για την πανδημία είναι μάχη που «δίνουμε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα πρωτόγνωρες καταστάσεις. Όμως, το μέτρο σύγκρισης και επιτυχίας της πολιτικής μας, δεν μπορεί να είναι τα έργα και οι ημέρες της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν αναμετριόμαστε με την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από κυβερνητικά πεδία».
είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Αναμετριόμαστε με τις προσδοκίες των πολιτών και την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες ελήφθησαν μέτρα πιο νωρίς, όπως η περιοχή της Κοζάνης που ήταν η πρώτη η οποία μπήκε σε ζώνη αυστηρής επιδημιολογικής επιτήρησης με πολύ αυστηρά μέτρα, και τώρα διαπιστώνεται ότι τα κρούσματα εκεί να μειώνονται.

«Το ίδιο έχει γίνει και στην Καστοριά. Άρα, ξέρουμε ότι τα μέτρα δουλεύουν, θα δουλέψουν και τώρα και ελπίζω ότι μετά από έναν μήνα θα μπορούμε να επανέλθουμε σε έναν πιο κανονικό Δεκέμβριο -τονίζω το πιο κανονικό Δεκέμβριο- όχι κανονικό, πιο κανονικό Δεκέμβριο. Αλλά είναι βέβαιον ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει ακόμα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα σταθούμε στο πλευρό των πληγέντων»

Όσον αφορά τους τομείς της οικονομίας που επλήγησαν και συνεχίζουν να δέχονται πλήγμα εξαιτίας των μέτρων, όπως οι κλάδοι της εστίασης, του πολιτισμού και της διασκέδασης, είπε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει όσους πλήττονται όπως έγινε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

«Άκουσα με ενδιαφέρον και προβληματισμό τις επισημάνσεις πολλών συναδέλφων ειδικά για τον κλάδο της εστίασης. Και θα πρέπει να ξέρετε ότι όταν παίρνουμε μέτρα δημόσιας πολιτικής δεν στοχοποιούμε ποτέ κανέναν κλάδο. Ο λόγος για τον οποίο αναγκαστήκαμε να κάνουμε παρεμβάσεις στην εστίαση, στη διασκέδαση, στον πολιτισμό, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτό μας συμβούλευσαν οι ειδικοί να κάνουμε. Γνωρίζουν, όμως, και οι επιχειρηματίες της εστίασης αλλά και εργαζόμενοι ότι όπως σταθήκαμε κοντά τους τις δύσκολες εποχές της άνοιξης, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...