Παράταση του lockdown στο Ισραήλ: Δεν πέφτουν τα κρούσματα παρά το ρεκόρ εμβολιασμών | newsbreak

Μοιραστειτε το

Το Ισραήλ αποφάσισε να παρατείνει για πέντε ημέρες το lockdown που θα έληγε τα μεσάνυκτα, ανέφεραν το γραφείο του Πρωθυπουργού και το υπουργείο Υγείας σε κοινή τους ανακοίνωση.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στο Ισραήλ παραμένει υψηλός παρά την εντατική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 που διεξάγεται στη χώρα, με την κυβέρνηση να αποφασίζει να παρατείνει για τρίτη φορά το lockdown που επιβλήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου.

Την Κυριακή χιλιάδες υπερορθόδοξοι Εβραίοι παραβίασαν το lockdown για να συμμετάσχουν στην κηδεία ενός ραβίνου στην Ιερουσαλήμ. Αντίστοιχες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στην κηδεία ενός άλλου ραβίνου στην ίδια πόλη χθες το βράδυ.

Την ίδια ώρα το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεγάλη αύξηση των προστίμων που επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα. Βάσει του νέου νομοσχεδίου διπλασιάζεται το ποσό των προστίμων για τα καταστήματα και τα σχολεία που αψηφούν το lockdown από τα 5.000 σε 10.000 σέκελ (2.500 ευρώ).

Τον τελευταίο μήνα το Ισραήλ έχει εμβολιάσει κατά της covid-19 περισσότερα από τρία εκατομμύρια κατοίκους, σε σύνολο 9 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο και παρά την εκστρατεία εμβολιασμού, χάρη στην οποία έχει εμβολιαστεί το 24% του πληθυσμού της χώρας, το Ισραήλ κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες περισσότερα από 3.500 κρούσματα covid-19.

Σοβαρά κρούσματα έχουν καταγραφεί μεταξύ των Ισραηλινών που δεν έχουν εμβολιαστεί, με τους αξιωματούχους να εκτιμούν ότι γι’ αυτό ευθύνονται τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, που είναι πιο μεταδοτικά και στους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων.

Οι διεθνείς πτήσεις έχουν ανασταλεί από τις 26 Ιανουαρίου και το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν θα παραμείνει κλειστό για μία ακόμη εβδομάδα.

Παρά τα περιοριστικά μέτρα, ο Ιανουάριος ήταν ο πιο θανατηφόρος μήνας στο Ισραήλ, με περισσότερους από 1.000 ανθρώπους να πεθαίνουν λόγω covid-19.

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου το Ισραήλ είχε καταγράψει 643.000 κρούσματα covid-19 και 4.786 θανάτους.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα