Παράνομος ο διορισμός Ζαρούλια – «Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ και ανάκληση από την Βουλή

Μοιραστειτε το

Εξαρχής παράνομος ήταν ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητή υπάλληλος της Βουλής, απόφαση του προέδρου του Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα, που είχε προκαλέσει «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων. 

Βάσει του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/07) δεν μπορούν να διορισθούν στο Δημόσιο οι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή όσοι έχουν παραπεμφθεί για μια σειρά πλημμελημάτων (κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση κλπ).

Από την εν λόγω διάταξη προκύπτουν και αντίστοιχα κωλύματα διορισμού τόσο για τους μόνιμους όσο και για τους μετακλητούς υπαλλήλους του κοινοβουλίου (άρθρο 36 του Κανονισμού της Βουλής).

Για το λόγο αυτό και όπως ανέδειξε το ieidiseis.gr, πριν τον διορισμό τους οι μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα ή για λιποταξία ή για μια σειρά πλημμελημάτων. Μάλιστα κάθε υποψήφιος προς διορισμό στη Βουλή υποχρεούται να δηλώνει ενυπόγραφα εάν εκκρεμεί οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον του.

Επομένως, για τον διορισμό της η Ελένης Ζαρούλια η Βουλή όφειλε να της ζητήσει υπεύθυνη δήλωση σχετικά με πιθανά κωλύματα διορισμού.

ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετη η ΝΔ που συνεχίζει το ξέπλυμα των χρυσαυγιτών

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο διορισμός της υπόδικης Ελένης Ζαρούλια ήταν εξαρχής παράνομος.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα η υπεύθυνη δήλωση της Ελένης Ζαρούλια και καλεί τη Νέα Δημοκρατία σε εξηγήσεις, εκτιμώντας ότι η υπόθεση «εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Προεδρία της Βουλής, την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό τους κράτος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Η αποκάλυψη ότι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισας Ζαρούλια ως μετακλητή ήταν εξαρχής παράνομος εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Προεδρία της Βουλής, την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό τους κράτος.

Οφείλουν σήμερα κιόλας να δώσουν στη δημοσιότητα την υπεύθυνη δήλωση της Ζαρούλια, στην οποία διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, όπως προβλέπεται από το νόμο για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή.

Είτε η κα Ζαρούλια υπέβαλε ψευδή δήλωση και αυτή έγινε αποδεκτή, κάνοντας τα στραβά μάτια πέντε μέρες πριν την ιστορική δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ή αν δεν υπέβαλε καθόλου τότε προχώρησε η διαδικασία διορισμού της με ελλιπή στοιχεία και «πάγωσε» μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από τη ΝΔ που συνεχίζει να ξεπλένει μέχρι και στο παρά πέντε της ανακοίνωσης των ποινών τους χρυσαυγίτες».

Ανακαλείται ο διορισμός

Πηγές της Βουλής αναφέρουν ότι ο διορισμός Ζαρούλια ανακλήθηκε ήδη και θα δημοσιευθεί σε λίγο η απόφαση.

Παράλληλα κοινοποιείται στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για την υποβολή της πλαστής δήλωσης και την απόπειρα εξαπάτησης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία στο Μενίδι: Μαχαίρωσε και σκότωσε τον αδερφό του

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...