«Παράθυρο» για μετάθεση οφειλών επιχειρήσεων το 2022 άνοιξε ο Χρ. Σταϊκούρας

Μοιραστειτε το

Φωτογραφία Αρχείου

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (ΕΕΑ) Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για τα συσσωρευμένα χρέη επιχειρήσεων και επαγγελματιών, λόγω της πανδημίας και την πιθανή αδυναμία έγκαιρης αποπληρωμής τους, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «θα εξεταστεί η μετάθεση αυτών των υποχρεώσεων για το 2022», αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου για το περιεχόμενο διαδικτυακής συζήτησης του επιμελητηρίου, το απόγευμα της Δευτέρας, με τη συμμετοχή του Χρήστου Σταϊκούρα. 

Στην τοποθέτηση του ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, ενώ εστιάζοντας στην συσσώρευση οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και στην αδυναμία που μπορεί να υπάρξει για την έγκαιρη αποπληρωμή τους, σημείωσε: «Εκτιμώ ότι πρέπει να αρχίσει να μελετάται από την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους το κούρεμα οφειλών. Το θεωρώ μονόδρομο. Και επαναλαμβάνω, όχι γιατί είμαστε μπαταχτσήδες, αλλά γιατί δεν υπάρχουν τα έσοδα εκείνα που θα μας επιτρέψουν να πληρώσουμε όσα έχουν μαζευτεί χωρίς τη δική μας ευθύνη».

Ο υπουργός ανακοίνωσε τη συνέχιση του Προγράμματος Επιστρεπτέας Προκαταβολής ενώ στον κυβερνητικό σχεδιασμό για το 2021 περιλαμβάνεται η διάθεση άλλων 7,5 δισ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, με πρωτοβουλία του κ. Σταϊκούρα, ορίστηκε νέα διαδικτυακή συζήτηση μετά από έναν μήνα, ώστε να εξεταστούν εκ νέου τα δεδομένα σε οικονομία και επιχειρηματικότητα.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...