Παπαστεργίου: “Σε ετοιμότητα η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων” – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων Ελλάδας, ∆ημήτρης Παπαστεργίου συμμετείχε στην έκτακτη συντονιστική σύσκεψη που έγινε στην Πολιτική Προστασία υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και ∆ιαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των ∆ήμων της χώρας και την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται κατά τις επόμενες ημέρες.

Ο Πρόεδρος της ΚΕ∆Ε, ∆ημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι οι ∆ήμοι είναι σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργηθούν, κυρίως στο κομμάτι των μετακινήσεων λόγω των εμβολιασμών.

Τόνισε ότι σε συνεννόηση με όλους τους ∆ημάρχους οι κοινωνικές δομές θα παραμείνουν ανοιχτές προκειμένου να συνδράμουν όπου υπάρξει ανάγκη προκειμένου κάθε δημότης να είναι ασφαλής. Όλο το προσωπικό στις δομές αυτές θα είναι σε επιφυλακή σε όλη τη διάρκεια των φαινομένων.

Τέλος ο κ. Παπαστεργίου έστειλε σήμερα νέα επιστολή στους ∆ημάρχους για να προχωρήσουν σε προληπτικό κλείσιμο σχολικών μονάδων σε περίπτωση που το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες για να μην κινδυνεύσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων ∆ήμων των 13 Περιφερειών της χώρας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Εθνικός ∆ιοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος ∆ημακογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Δείτε την επιστολή του Προέδρου της ΚΕ∆Ε στους ∆ημάρχους της χώρας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΠΡΟΕΔΡΟΥ_ΚΕΔΕ_ΕΚΤΑΚΤΑ_ΚΑΙΡΙΚΑ_ΚΛΕΙΣΙΜΟ_ΣΧΟΛΕΙΩΝ_signed

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα