Παπανδρέου για νοθεία: Να διερευνηθεί η διαδικασία του πρώτου γύρου – Θα το ζητήσουν κι άλλοι

Μοιραστειτε το

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει διερεύνηση της διαδικασίας των εκλογών του πρώτου γύρου.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με την καταγγελία για νοθεία στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Αρχικά, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει «Να διερευνηθεί η διαδικασία», εξηγώντας πως «υπήρξαν καταγγελίες ότι σε ορισμένα εκλογικά τμήματα βρέθηκαν στην κάλπη περισσότερα ψηφοδέλτια από τον αριθμό των ατόμων που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν».

Και πρόσθεσε ότι «Όλα πρέπει να γίνουν με τον πιο διάφανο και δημοκρατικό τρόπο», εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως και άλλοι υποψήφιοι θα ζητήσουν διερεύνηση.

Σε ερώτηση για δεν έγινε debate, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως από την αρχή είχε δηλώσει έτοιμος να συμμετάσχει σε μία δημόσια συζήτηση για τα μεγάλα θέματα. «Ο κόσμος πρέπει να έχει το δικαίωμα να αξιολογήσει ποιες είναι οι θέσεις του ενός και του άλλου», ανέφερε.

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του ανθυποψηφίου του, λέγοντας ότι «Δεν μπορούμε από τις Βρυξέλλες να δώσουμε μάχες», επισημαίνοντας πως τον στενοχώρησε η αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου με άκαπνους της εποχής εκείνης δημιούργησε ένα κόμμα εξουσίας. «Ήταν μία προσβολή στην Ιστορία του ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε.

Τόνισε δε ότι είναι αφοσιωμένος στην ενότητα του Κινήματος και ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα να μην είναι «παρών» την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών. Για το αν θα υπάρχει το ΚΙΔΗΣΟ, σημείωσε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας συνασπισμός κομμάτων και πρέπει στο επόμενο Συνέδριο να αποφασιστεί αν θα συνεχίζει αυτό το σχήμα. Χαρακτήρισε «εύλογη» την επιθυμία «να πάμε πίσω στο ΠΑΣΟΚ».

Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν είναι ξεκάθαρες οι θέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν ξέρω αν ο Ανδρουλάκης είναι δεξιά η αριστερά μου». Χαρακτήρισε πως είναι «άτοπη και άκαιρη η συζήτηση περί συνεργασιών», στην οποία είχε αναφερθεί ο αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Προέχει, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, ο προγραμματικός χαρακτήρας του Κινήματος.

Τέλος, υποσχέθηκε πως αν ηγηθεί της παράταξης, μπορεί να την ξανακάνει μεγάλη και να ανατρέψει τους συσχετισμούς, στέλνοντας και μήνυμα προς εκείνους που ψήφισαν τον Νίκο Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο.

Συνεργάτες Ανδρουλάκη στο Newsbomb.gr για Παπανδρέου: Απαιτείται σοβαρότητα από όλους

Την έντονη αντίδραση της πλευράς του Νίκου Ανδρουλάκη προκαλεί η καταγγελία για παρατυπίες στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, στην οποία προχώρησε η πλευρά Παπανδρέου, με επιστολή της προς την ΕΔΕΚΑΠ, με τους συνεργάτες του νεαρού ευρωβουλευτή να θέτουν μία σειρά από σοβαρά ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητα αυτής της κίνησης.

Αν και τα όσα καταγγέλλει ο πρώην πρωθυπουργός δεν αφορούν άμεσα τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά την Επιτροπή Καταστατικού και Δεοντολογίας του Κινήματος Αλλαγής, η οποία είναι άμεσα υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των εκλογών, ωστόσο προκάλεσαν μεγάλη ενόχληση στο στρατόπεδο του νικητή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Πλέον, καθίσταται σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου κάνει ότι μπορεί προκειμένου να δική της επόμενη ημέρα, καθώς εδώ και τέσσερις ημέρες υποσκάπτει ανοιχτά την ενότητα της παράταξης, επιχειρώντας να μετατρέψει σε «αρένα» την εκλογική διαδικασία.

Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, «προξενεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα σήμερα, ημέρα Πέμπτη, τη στιγμή που η ΕΔΕΚΑΠ ενέκρινα ομόφωνα από τη Τρίτη, το αποτέλεσμα της Κυριακής».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία της ΕΔΕΚΑΠ είναι πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, επομένως, μόνο απίθανο φαντάζει το να προσπάθησε να «ευνοήσει» τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, το ίδιο πρόσωπο σημείωσε πως «σε μία κρίσιμη στιγμή, όπου 270.000 πολίτες μας εμπιστεύτηκαν τις ελπίδες τους για το αύριο της χώρας, απαιτείται από όλους σοβαρότητα», μία φράση που αν και δεν τον κατονομάζει, έχει ως κύριο αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ζήτημα για το αδιάβλητο της διαδικασίας θέτει ο Γιώργος Παπανδρέου

Νωρίτερα σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή στην ΕΔΕΚΑΠ, θέτει ζήτημα διαφάνειας στις εκλογές του πρώτου γύρου.

Αναλυτικά η επιστολή

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ζήτημα για το αδιάβλητο της διαδικασίας θέτει ο Γιώργος Παπανδρέου

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Κορονοϊός – Λαμία: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον χαμό της 14χρονης μαθήτριας

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...