Παπαθανάσης: Το ΥΠΑΝ έχει έτοιμο σχέδιο για την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων

Μοιραστειτε το

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχει η εικόνα για τον χρόνο άρσης της καραντίνας στην αγορά η οποία θα προχωρήσει ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ οι ανακοινώσεις από το υπουργείο θα γίνουν 4 μέρες πριν την επανεκκίνηση της λειτουργίας των καταστημάτων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο έχει έτοιμο σχέδιο, πολυπαραμετρικό, για την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων ενώ η πυκνότητα και ο χρόνος που θα ανοίγουν θα εξαρτηθεί από το επιδημικό φορτίο και τις εισηγήσεις των ειδικών: “η επανεκκίνηση θα είναι σταδιακή ,θα γίνεται ανά εβδομάδα όπως είχε γίνει και τον Μάϊο”.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιδότησης για θερμάστρες ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι αναμένεται η έγκριση από την ΕΕ ενώ σε αυτό θα ενταχθούν και όσοι έχουν ήδη αγοράσει τις θερμάστρες. Πρόκειται για επιδότηση ύψους 100 ευρώ ανά 15 τμ.

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε πως με το σχέδιο νόμου το οποίο ψηφίστηκε την Τρίτη θα υπάρχει έλεγχος από το υπουργείο στις on line πλατφόρμες ώστε να μην μπορούν να αλλάζουν τους κανονισμούς ενώ οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν καταγγελίες στο 1520 οι οποίες θα ελέγχονται από αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, ενώ με πρόσφατη τροπολογία που πέρασε περιορίζονται τα κρούσματα αισχροκέρδειας με έλεγχο των τιμολογίων των σούπερ μάρκετ.

Έρευνα KPMG: Ποιες είναι οι ανησυχίες των Ελλήνων CEO’s εν μέσω πανδημίας;Γιώργος Καραμπέτσος, Όπτιμα: Success Story και για το 2020ΣτΕ: Πρόστιμο 4,6 εκατ. ευρώ για εικονικές εξαγωγές και λαθρεμπορία τσιγάρων
Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...