Παπαθανάσης στο Newsbomb.gr: Τα επόμενα βήματα της χαλάρωσης – Ποια προγράμματα στήριξης «τρέχουν»

Μοιραστειτε το

Συνέντευξη ενόψει της περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 8/6 στο Newsbomb.gr και τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. 

Σχετικά με το πότε αναμένεται να επιστρέψει η μουσική στην εστίαση, καθώς και τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις, τους γάμους και τις βαφτίσεις, ο κ. Παπαθανάσης είπε:

«Προχωράμε, αλλά δεν έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα. Όσο συνάνθρωποι μας βρίσκονται διασωληνωμένοι και όσοι συνάνθρωποί μας νοσούν, θα πρέπει να συνεχίσουμε, να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τους κανόνες. Θα πρέπει να περιμένουμε, σαφώς είναι στο τραπέζι του υπουργείου Ανάπτυξης και το θέμα της μουσικής και το θέμα της εστίασης και το θέμα των δεξιώσεων, αλλά αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή. Θα πρέπει να περιμένουμε, πάντως οι υποδείξεις τους μας βοήθησαν πολύ και μας έκαναν να έχουμε μία από τις καλύτερες διαχειρίσεις στην Ευρώπη».

«Σαφώς εμείς θέλουμε να λειτουργήσουν και οι δεξιώσεις, αλλά από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αναμένουμε τις αποφάσεις. Η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους έχει πάει πάρα πολύ καλά από την αρχή και είναι πολύ ικανοποιημένοι όλοι», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επιδότησης του αναπτυξιακού για πολύ μικρές επιχειρήσεις έως 10 άτομα, που μπορεί να λάβουν έως και 55% επιδότηση, επισημαίνοντας ότι οι αιτήσεις αφορούν όλη την επικράτεια και το πρόγραμμα κλείνει 30 Ιουλίου.

Για τη δράση μέσω ΕΣΠΑ για τον κλάδο της εστίασης, ανέφερε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τα προγράμματα για γυμναστήρια και παιδότοπους.

Στην εστίαση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι, να υπάρχει μείωση τζίρου μεταξύ 19 – 30%. «Από εκεί και πέρα, στην εστίαση είχαμε 30.000 αιτήσεις, από τις οποίες οι 10.000 έχουν εκκαθαριστεί και αρχίζουν να κατατίθενται τα χρήματα στους δικαιούχους».

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, ως το τέλος του μήνα θα έχει γίνει πλήρης εκκαθάριση και θα έχουν μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα.

«Πρόκειται για μη επιστρεπτέο ποσό, πολύ σημαντική στήριξη και το ίδιο πρόγραμμα τρέχει και για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

Ειδικά όσον αφορά στο πρόγραμμα για τον τουρισμό, είπε πως αφορά τους πάντες, από καταλύματα και ξενοδοχεία έως τουριστικά λεωφορεία. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα και σταδιακά, όπως λειτουργούν όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ, θα προχωρά η διαδικασία για την πίστωση των χρημάτων στους δικαιούχους.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπαθανάσης στον νέο νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις, που παρουσίασε στο υπουργικό για την προσέλκυση επενδύσεων καινοτομίας, όπως την επένδυση της Microsoft.

Ακόμη, προανήγγειλε νέο νόμο για την επιτάχυνση όλων των επενδυτικών σχεδίων και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στη συζήτηση για «προνόμια» σε όσους έχουν εμβολιαστεί, λέγοντας πως «όλοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν. Πρέπει να φτάσουμε στο σύνολο του πληθυσμού και μετά να συζητήσουμε οτιδήποτε τέτοιο».

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη LIVE:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σκέρτσος για self test: Τέλος η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία – Από πού θα διανέμονται εφεξής

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...