Παπαευαγγέλου: Η διπλή μάσκα προστατεύει κατά 96% – Προς νέες οδηγίες της Επιτροπής

Μοιραστειτε το

Νέες οδηγίες σχετικά με τη χρήση μάσκας, υπό το φως και των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, αναμένεται να εισηγηθεί την προσεχή εβδομάδα ομάδα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαυαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης των Κέντρων Ελέγχου και Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), βάσει της οποίας προκύπτει ότι για να υπάρξει ικανή προστασία κατά την επαφή δύο ατόμων πρέπει αμφότεροι να φορούν μάσκα και στην περίπτωση αυτή η προστασία ανέρχεται στο 84,3% -ενώ σε περίπτωση διπλής μάσκας το ποσοστό φθάνει το 96%.

Η κ. Παπαευαγγέλου αποσαφήνισε ότι αναφέρεται στη χρήση χειρουργικής μάσκας με υφασμάτινη από πάνω, η οποία πρέπει να έχει τρεις στρώσεις.

Σχετικά με τις υφασμάτινες μάσκες, η ιδία επανέλαβε πως δεν ενδείκνυται η μονή στρώση υφάσματος, τονίζοντας ότι οι μάσκες αυτές πρέπει να πλένονται συχνά και να σιδερώνονται.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η μάσκα για να προστατεύει πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος, να είναι φτιαγμένη από ύφασμα καλής ποιότητας και με τρεις στρώσεις υφάσματος και βέβαια να γίνεται σωστή χρήση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ» τόνισε.

Η κ. Παπαευαγγέλου επισήμανε πως επί του παρόντος οι οδηγίες ως προς τη χρήση μάσκας στη χώρα δεν έχουν αλλάξει, ωστόσο προανήγγειλε ότι ομάδα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχει αναλάβει να μελετήσει και να εισηγηθεί σχετικά εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...