Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ζητά περιορισμό της αστικής ευθύνης γιατρών του ΕΣΥ | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ακάλυπτοι νιώθουν οι γιατροί εν μέσω της πανδημίας, λόγω και των εγκληματικών λαθών στη διαχείριση της κρίσης εκ μέρους της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να ζητούν ασυλία από ποινικές, αστικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αιτούμενο νομοθετικές παρεμβάσεις και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, προκειμένου να δοθεί ασυλία στους γιατρούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ώστε να προστατευθούν από τυχόν μηνύσεις, αγωγές και πειθαρχικές διώξεις που πιθανόν να προκύψουν.

Διαβάστε ακόμα: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ζητά μέτρα απαλλαγής, ή περιορισμού της ιατρικής ευθύνης εν καιρώ πανδημίας

Μάλιστα, το αίτημα έφτασε και στη Βουλή, μέσω επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής. Ειδικότερα, ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του κόμματος Ανδρέας Πουλάς ζήτησε τον περιορισμό της αστικής ευθύνης γιατρών του ΕΣΥ στο πλαίσιο της διαχείρισης της πανδημίας, επικαλούμενος και την περιβόητη δήλωση του Βασίλη Κοντοζαμάνη για τους εκτός ΜΕΘ θανάτους, υποστηρίζοντας πως η δήλωση αυτή επιβαρύνει το κλίμα κατά των γιατρών του ΕΣΥ.

Επισημαίνει δε πως έχουν ήδη ασκηθεί αγωγές και μηνύσεις, ιδίως στη Μακεδονία, για εξ αμελείας θανάτους ασθενών με Covid-19, προειδοποιώντας πως η κατάσταση αυτή θα λάβει μεγάλες διαστάσεις μετά το τέλος της πανδημίας και ενδεχομένως να οδηγήσει πλήθος γιατρών σε μακροχρόνια δικαστική ταλαιπωρία και οικονομική αφαίμαξη.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα