Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Διαμαρτυρία στη ΓΑΔΑ για τις δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών

Μοιραστειτε το

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Αστυνομία προχώρησε σε 52 προσαγωγές.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στο σημείο. Για λίγη ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο ένα ρεύμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους στο πεζοδρόμιο.

Η διοίκηση της αστυνομίας ενημέρωσε νωρίτερα ότι αν δεν αποχωρήσουν, θα υπάρξει αστυνομική επέμβαση και θα κοπούν διοικητικα πρόστιμα.

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, ανάμεσα στους διαδηλωτές και στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Χχιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί φορώντας μάσκες, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με αίτημα να μην ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ -μεταξύ άλλων- αντιδρούν στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας που θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε στις 13:00 από τα Προπύλαια.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προκήρυξαν τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας: από τις 11:00 έως τις 14:00 η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)και τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος / τρεις πρώτες του απογευματινού-ολοημέρου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τα μαζικά συλλαλητήρια φοιτητών – εκπαιδευτικών και νεολαίας που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες ήταν οι φοιτητές και οι μαθητές που βρέθηκαν και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης απέναντι στο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια. Κατά την διάρκεια της πορείας, σύμφωνα με αναφορές από τοπικά μέσα, μέρος των φοιτητικών συλλόγων που ήταν μπροστά στο ΥΜΑΘ προσπάθησε να ανέβει προς τον δρόμο δεξιά του διοικητηρίου με την αστυνομία να τους εμποδίζει, κάνοντας χρήση χημικών.

Σύμφωνα με το voria.gr, στη συνέχεια οι διαδηλωτές επανασυντάχθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου παραμένουν. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον μια προσαγωγή.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...