Πανδημία: «Όχι» από την κυβέρνηση σε οριζόντια μέτρα – Επί τάπητος διπλή μάσκα στα ΜΜΕ

Μοιραστειτε το

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκεται η κυβέρνηση αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των διασωληνωμένων και νοσηλειών δημιουργεί προβληματισμό, γι’ αυτό το λόγο στο κυβερνητικό επιτελείο εστιάζουν στη στήριξη του συστήματος Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το απόγευμα θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα πρώτα φύλλα επιστράτευσης σε ιδιώτες γιατρούς, με τη σχετική διαδικασία να χρειάζεται δυο 24ωρα για να ολοκληρωθεί. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση από τους ιδιώτες γιατρούς είναι περιορισμένη και το υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο να πατήσει το κουμπί της επιστράτευσης για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες στα νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών δεν θα προχωρήσει, καθώς ήδη υπάρχει συνεργασία.

Εν τω μεταξύ στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν τα αποτελέσματα από τις τελευταίες παρεμβάσεις που θα διαφανούν το επόμενο δεκαήμερο και υπάρχει η εκτίμηση ότι με αργό αλλά σταθερό ρυθμό οδεύουμε σε μια πορεία σταθεροποίησης σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων και πίεσης στο σύστημα υγείας.

Παράλληλα, την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, για να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι επιστήμονες φαίνεται πως θα συζητήσουν για τη χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρξουν παρεμβάσεις στους μεικτούς χώρους. Πάντως στο κυβερνητικό επιτελείο αποκλείουν οποιοδήποτε μέτρο που θα περιορίζει τις ελευθερίες των εμβολιασμένων, όπως την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες.

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς ο ρυθμός έχει αυξηθεί. Είναι ενδεικτικό τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί πάνω από 240.000 ραντεβού πρώτης δόσης για το εμβόλιο αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ραντεβού για την τρίτη αναμνηστική δόση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...