Παλαιό Φάληρο: Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στο ρέμα Πικροδάφνης (vid) | ΣΚΑΪ

Μοιραστειτε το

Σε κατεδάφιση κτισμάτων, για τα οποία έχουν εκδοθεί από την αρμόδια ΥΔΟΜ (Υπηρεσία Δόμησης) τελεσίδικες αποφάσεις, ως αυθαίρετα και επικίνδυνα, προχώρησε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. Αυτά βρίσκονταν στην περιοχή του Ρέματος της Πικροδάφνης και στον χώρο πραγματοποιήθηκε παράλληλα καθαρισμός από τα σκουπίδια και τα αδρανή υλικά, καθώς και αποψίλωση όλων των πρόχειρων κατασκευών που επιβαρύνουν το ρέμα.

Το παραμελημένο περιβαλλοντικά ρέμα της Πικροδάφνης, είναι το μεγαλύτερο της Νότιας Αθήνας και επί σειρά ετών έχει επιβαρυνθεί με αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις, οι οποίες το υποβαθμίζουν και δημιουργούν ένα εχθρικό περιβάλλον για την πανίδα και τη χλωρίδα του οικοσυστήματος.

«Η προστασία του περιβάλλοντος και η εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», δήλωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος και συνέχισε: «Σήμερα δώσαμε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο δήμος μας πάρα πολλά χρόνια και τερματίσαμε την εικόνα εγκατάλειψης και παραμέλησης του ρέματος της Πικροδάφνης. Κινηθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά, προκειμένου να προφυλάξουμε το οικοσύστημα του ρέματος και να περιφρουρήσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Συνεχίζουμε και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την προστασία και αναβάθμιση του δημόσιου και δημοτικού χώρου, στην παραλία μας, στις γειτονιές μας και στο κέντρο της πόλης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή
Author: epetrakou

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βίντεο-σοκ στη Νιγηρία: Η στιγμή που ελικόπτερο πέφτει έξω από τράπεζα στο Λάγκος – Τέσσερις τραυματίες

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Ικέτζα, μια πολυσύχναστη συνοικία της...

Αμερικανοί βουλευτές καταδικάζουν την επίθεση των Τουρκοκυπρίων εναντίον της UNFICYP

Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Ντίνα Τίτους...

«Η ΑΕΚ θα δώσει 3 εκατ. ευρώ για Ραμάλιο – Θα υπάρξει συμφωνία με Αϊντχόφεν»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ολλανδία, οι «κιτρινόμαυροι» ενδιαφέρονται...