«Πακέτο» διατάξεων για επιταγές, ενοίκια και πάγιες δαπάνες σε νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή | newsbreak

Μοιραστειτε το

Με μεγάλη καθυστέρηση το υπουργείο Οικονομικών καταθέτει εντός της ημέρας στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει διατάξεις για τις επιταγές, τα «κουρεμένα» ενοίκια Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, ενώ θα ανοίγει τον δρόμο και για την επιδότηση παγίων δαπανών στις επιχειρήσεις.

Το πλαίσιο θα ορίζει ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει πως οι κλειστές επιχειρήσεις θα έχουν μείωση μισθώματος κατά 100% και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα λάβουν ως αποζημίωση το 80% του συμφωνημένου ενοικίου.

Νόμο του κράτους θα κάνει η κυβέρνηση τον κοινοτικό κανονισμό για την επιδότηση των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων, όπως είναι ενοίκια, μισθοδοσίες και λογαριασμούς. Δεν θα περιληφθούν αναλυτικές διατάξεις του μέτρου, αλλά στόχος είναι να ενσωματωθεί ο ευρωπαϊκός κανονισμός στην ελληνική νομοθεσία.

Στη διάταξη θα προβλέπεται παράταση 75 ημερών στην πληρωμή επιταγών και συναλλαγματικών που εκδόθηκαν ή λήγουν από τις αρχές Ιανουαρίου έως και το τέλος Φεβρουαρίου.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα