Παιχνίδι νεύρων των Τούρκων με τα 12 ναυτικά μίλια

Μοιραστειτε το

(Φωτογραφία Αρχείου)

AP Photo/Burhan Ozbilici

Μια «ανάσα» από το Καστελόριζο έφτασε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» σπάζοντας τα 12 ναυτικά μίλια, κινούμενο σε απόσταση 9-10 ναυτικών μιλίων από το ακριτικό νησί. Αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει ρότα με κατεύθυνση νότια του Καστελορίζου.

Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας εξακολουθεί να κινείται εδώ και περίπου οκτώ ώρες με κλειστό πομπό σε αντίθεση με τα δύο συνοδευτικά πλοία που το ακολουθούν και ανοιγοκλείνουν τους πομπούς τους.

Το «Oruc Reis» ακολουθεί πιστά τη Navtex της Άγκυρας που έχει προκαθορισμένο όριο τα 6,5 ναυτικά μίλια του συμπλέγματος της Μεγίστης.

Από ελληνικής πλευράς, το ερευνητικό σκάφος και τα συνοδευτικά του παρακολουθούνται στενά με δυνάμεις που έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία αλλά και από τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Άμυνας που βρίσκεται σε 24ωρο διαρκή συναγερμό τις τελευταίες ημέρες.

► Να σημειώσουμε πως σε λίγη ώρα συνεδριάζει υπουργικό συμβούλιο υπό τον Ταγίπ Ερντογάν όπου στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειος και στην Κύπρο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση.  Όσον αφορά στο τι θα κάνει η Ελλάδα αν το «Oruc Reis» έφτανε στα 12 ή στα 6 ναυτικά μίλια, απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα και αρκέστηκε να δηλώσει πως «θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...