«Παγώνει» στη Γαλλία το άνοιγμα εστιατορίων-μπαρ

Μοιραστειτε το

Από κινητοποίηση των μπαρ και των εστιατορίων στη Γαλλία, κατά των μέτρων για την πανδημία που τα κρατούν κλειστά από τον Οκτώβριο

AP Photo/Bob Edme

Τα γαλλικά εστιατόρια και οι καφετέριες στη Γαλλία δεν θα ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, εξαιτίας της υγειονομικής κατάστασης στη χώρα και τα υψηλά επίπεδα κρουσμάτων και νοσηλειών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 20.489 μολύνσεις έναντι 4.022 χθες και 12.489 την Κυριακή.

Ο δείκτης θετικότητας έχει αυξηθεί στο 5,4% έναντι 5,2% χθες και προχθές, ενώ ο αριθμός των νοσηλεύομενων αυξήθηκε στους 24.871, με 1.747 νέες εισαγωγές, ενώ στις ΜΕΘ βρίσκονται 2.616 ασθενείς με κορονοϊό. Επίσης, 346 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αυξάνοντας το σύνολο των απωλειών από την πανδημία σε 66.282 ανθρώπους.

Την απόφαση για παράταση του «λουκέτου» στους χώρους εστίασης ανακοίνωσαν υπουργοί της κυβέρνησης σε συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους του κλάδου. 

Ο κλάδος της εστίασης/φιλοξενίας στη Γαλλία αναγκάστηκε να κλείσει στις 30 Οκτωβρίου, εξαιτίας της έξαρσης των μολύνσεων και η κυβέρνηση είχε πει ότι θα επαναλειτουργήσει στις 20 Ιανουαρίου, εφόσον μειωθούν επαρκώς οι δείκτες που σχετίζονται με τη μετάδοση της πανδημίας Covid-19.

Ωστόσο, η Γαλλία καταγράφει αυτήν τη στιγμή κατά μέσο όρο 10.000 και πλέον νέων κρουσμάτων την ημέρα, ένας αριθμός διπλάσιος των 5.000 που η κυβέρνηση είχε θέσει ως όριο για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών.

Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι τα εστιατόρια και τα καφέ δεν θα ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του οι εκπρόσωποι του κλάδου δήλωσαν: «Καταλάβαμε καλά ότι δεν θα ξανανοίξουμε την 20ή Ιανουαρίου» και οι υπουργοί δεν μπόρεσαν να δώσουν μια μεταγενέστερη ημερομηνία σχετικά με το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφετεριών.

Τα σχεδόν 200.000 μπαρ, εστιατόρια και καφέ της Γαλλίας βιώνουν πολύ μεγάλες δυσκολίες λόγω του κλεισίματος και ορισμένα από αυτά βρίσκονται αντιμέτωπα με την πτώχευση. Απευθύνουν έκκληση στη γαλλική κυβέρνηση για μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...