Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Μια ημέρα για όλα τα ζώα και όλους τους ανθρώπους | ΣΚΑΪ

Μοιραστειτε το

Της Σταματίνας Σταματάκου

To Dogs’ Voice είναι o μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την προστασία των αδέσποτων ζώων που στόχο έχει να στηρίζει φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, να προωθεί αδέσποτα ζώα σε υπεύθυνες υιοθεσίες και να εφαρμόζει το πρόγραμμα του “Ελλάδα χωρίς Αδέσποτα” στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδρύθηκε το 2015 και από τον Μάρτιο του 2020 είναι μέλος του Eurogroup for Animals.

Το μήνυμά του για τη σημερινή ημέρα

Ζούμε σε μια εποχή που έχουμε ήδη δικά μας βιώματα για το τι σημαίνει να πληρώνει μια γενιά το κόστος των επιλογών των προηγούμενων. Σε μια εποχή όπου οι επιστήμονες καθημερινά μας προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και πρέπει όλοι να εγκαταλείψουμε τις κακές μας συνήθειες αν δεν θέλουμε σε λίγες δεκαετίες να δούμε κλιματικούς πρόσφυγες και ολόκληρες πόλεις να εξαφανίζονται. 

Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η βιομηχανία κρέατος και γάλακτος. Σε μια εποχή που έχει αποδειχθεί επιστημονικά και μάλιστα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι δεν χρειαζόμαστε το ζωικό κρέας για να είμαστε υγιείς, το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει, και πώς τα εκατομμύρια ζώα που εκτρέφονται και υποφέρουν για να γίνουν το κρέας μας όχι μόνο δεν έχουν κανένα λόγο να υποφέρουν τόσο αλλά σε λίγα χρόνια από τη βιομηχανία κρέατος και γάλακτος και τις επιπτώσεις της θα υποφέρει ολόκληρη η ανθρωπότητα. 

Και ναι με τη λογική όλα αυτά για κάποια δευτερόλεπτα χωράνε στο μυαλό μας. Πόσο μας αλλάζουν όμως; Πόσο κοντά στον σκύλο και τη γάτα μας μπορούμε να έρθουμε για να καταλάβουμε το πόσο μακριά βρισκόμαστε από το να σεβόμαστε και να προστατεύουμε όλα τα ζώα; Συναισθανόμενα όντα που έχουν συναισθήματα όπως εμείς, όπως ένα μικρό παιδί που δεν ξέρει ακόμα να μιλάει. Που νιώθουν πόνο, φόβο, αγωνία, ευτυχία και που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα βασανίζει και να τα μεταχειρίζεται ως πράγματα. 

Είμαστε μια οργάνωση που σε καθημερινή βάση ασχολούμαστε με τα ζώα συντροφιάς. Ακόμα και στα ζώα που έχουν έρθει περισσότερο κοντά στον άνθρωπο υπάρχουν ακόμα σε όλο τον κόσμο κάποιοι που τα κακοποιούν και τα βασανίζουν. Έχουμε ως ανθρωπότητα αρκετό δρόμο να διανύσουμε και ο ρόλος κάθε φιλόζωου ανθρώπου είναι να αναμετράται με τη συνείδηση του καθημερινά και να προσπαθεί. Να προσπαθεί να σταματήσει τη φρίκη που εκατομμύρια ζώα βιώνουν καθημερινά, να προσπαθεί να αναγνωρίζει το κόστος των επιλογών του στην τροφή, την ένδυση, τις καθημερινές του συνήθειες, να προσπαθεί να θυμάται πώς ζώα και άνθρωποι είμαστε ένα. Δεν υπάρχουμε μόνο εμείς στον πλανήτη, δεν μας ανήκει, δεν είναι δικός μας. Τα ζώα έχουν δικό τους αυτοτελές δικαίωμα στη ζωή και φαίνεται πώς δεν αρκεί μια Παγκόσμια Ημέρα για να το θυμόμαστε. Μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη μαζί τους και δεν τους αξίζουμε. Σήμερα και κάθε μέρα ας κάνουμε ό,τι μπορεί ο καθένας για να γίνει αυτή η παγκόσμια ημέρα μια ημέρα γιορτής. Η μέρα που κανένα ζώο δεν θα υποφέρει από τον άνθρωπο. 

Πηγή
Author: mkiassou

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βίντεο-σοκ στη Νιγηρία: Η στιγμή που ελικόπτερο πέφτει έξω από τράπεζα στο Λάγκος – Τέσσερις τραυματίες

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Ικέτζα, μια πολυσύχναστη συνοικία της...

Αμερικανοί βουλευτές καταδικάζουν την επίθεση των Τουρκοκυπρίων εναντίον της UNFICYP

Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Ντίνα Τίτους...

«Η ΑΕΚ θα δώσει 3 εκατ. ευρώ για Ραμάλιο – Θα υπάρξει συμφωνία με Αϊντχόφεν»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ολλανδία, οι «κιτρινόμαυροι» ενδιαφέρονται...