Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Δράση της Κ.Ε.ΔΗ. Σερρών για την ανάδειξη της Ελληνικής Γλώσσας – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

H9η Φεβρουαρίου, Ημέρα Μνήμης του Διονυσίου Σολωμού, καθιερώθηκε το 2017 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.  Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, ήταν μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Ιταλία και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, (Ο.Ε.Κ.Α.Ι), κ. Γιάννη Κορίνθιο και τον πρόεδρο της Φιλελληνικής Εταιρίας Ιταλίας, MarcoGaldi, δήμαρχο της Cava de’ Tirreni.

Με τη θέσπιση αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας, επιδιώκεται η ανάδειξη του ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα, μέσα στο πέρασμα των αιώνων, συμβάλλοντας στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού, όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού, ως εργαλείο διάπλασης, ανάπτυξης και διαμόρφωσης αρχών και εννοιών, όχι μόνο στο πεδίο της φιλοσοφίας και των επιστημών, αλλά και των πολιτικών ιδεών.

Την ημέρα αυτή καλούμαστε όλοι να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που ενισχύουν την παρουσία της ελληνικής γλώσσας και προάγουν την ευρύτερη προσπάθεια διάδοσης των ανθρωπιστικών αξιών του ελληνικού πολιτισμού.

Σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών στην προβολή και διάδοση της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, οποιαδήποτε δια ζώσης εκδήλωση δεν είναι εφικτή. Για το λόγο αυτό η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών(Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) αποφάσισε να τιμήσει την ημέρα αυτή μέσω διαδικτυακής δράσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.30 μ.μ. και θα απευθύνεται στα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.)καθώς και σε όλα τα παιδιά του δήμου Σερρών ηλικίας από  5 έως 12 ετών.

Στο πλαίσιο της δράσης η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών κι Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νεολαίας κ. Χρυσάνθη Παλάζη- Τσοχατζίδη , θα αναφερθεί στη σημασία της ημέρας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ενώ παράλληλα θα απευθύνει κάλεσμα σε  όσα από τα παιδιά το επιθυμούν να αναλάβουν τον ρόλο του εικαστικού και να ξεσηκώσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες , συμμετέχοντας σε ένα διαγωνισμό ζωγραφικής.

Το θέμα πρέπει να είναι εμπνευσμένο από τον  Εθνικό μας Ύμνο, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης του Διονυσίου Σολωμού , σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Τα έργα των παιδιών θα αξιολογηθούν από τετραμελή επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα είναι η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη, ο ζωγράφος κ. Χριστόφορος Μελλίδης, ο εικαστικός κ. Βασίλης Βαφειάδης και η φιλόλογος και υπεύθυνη Δομής Κ.Δ.ΑΠ. κ. Νεκταρία Στρατουδάκη.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στα τρία καλύτερα έργα θα δοθούν δώρα.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν σήμερα στις 19.30 μ.μ.  στο παρακάτω link ώστε να παρακολουθήσουν τη δράση:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/2934815586?pwd=NW9rY05FQytzemlFZExMelUvbm1JUT09

Meeting ID: 293 481 5586

Passcode: JNE4L8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα