«Παίζει καθυστερήσεις» ο Τραμπ στην προσπάθεια να ακυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα

Μοιραστειτε το

AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί ότι οι εκλογές είναι χαμένες, ωστόσο η μετάβαση έχει πάρει τον δρόμο της. Ήδη το Twitter ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τον έλεγχο του επίσημου λογαριασμού του Αμερικανού προέδρου @POTUS στη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου, ημερομηνία που θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του.

Ο λογαριασμός @POTUS είναι διαφορετικός από τον λογαριασμό @realDonaldTrump που χρησιμοποιεί ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να στέλνει τα tweet του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Twitter προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή για να στηρίξει τη μετάβαση των θεσμικών λογαριασμών του Λευκού Οίκου στο Twitter, στις 20 Ιανουαρίου του 2021. Όπως κάναμε κατά την προεδρική μετάβαση το 2017, η διαδικασία θα γίνει σε στενή συνεργασία με τα Εθνικά Αρχεία και Μητρώα». Επίσης, θα παραδώσει και άλλους λογαριασμούς του Λευκού Οίκου, όπως τους @FLOTUS (ο επίσημος λογαριασμός της Πρώτης Κυρίας), @VP (ο λογαριασμός του Αντιπροέδρου) και @whitehouse (του Λευκού Οίκου), την ημέρα της ορκωμοσίας.

Σύμφωνα με την πολιτική επιθεώρηση Politico, η διαχείριση του @POTUS δεν απαιτεί την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ομάδων των Τραμπ και Μπάιντεν. Όπως ανακοινώθηκε, εκπρόσωποι της εταιρείας του Twitter θα συναντηθεί με αξιωματούχους υπεύθυνους για τη μετάβαση εξουσίας του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις τους επόμενους μήνες για να συζητήσουν πώς η νέα διοίκηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Twitter.

Παίζουν καθυστερήσεις στο Μίσιγκαν

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τη λαϊκή ψήφο στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, ώστε να αποφασίσει το τοπικό κοινοβούλιο πού θα αποδοθούν οι 16 εκλέκτορες, οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να σταματήσουν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων που δίνουν νικητή τον Τζο Μπάιντεν στο Μίσιγκαν.

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Μίσιγκαν έστειλαν επιστολή στην εφορευτική επιτροπή του Μίσιγκαν ζητώντας να αναβάλει για 14 ημέρες την επίσημη ανακοίνωση για να επιτρέψει τον έλεγχο των ψηφοδελτίων στη μεγαλύτερη κομητεία της Πολιτείας, που περιλαμβάνει και το Ντιτρόιτ. Είχε προηγηθεί η άρνηση των επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην τοπική Βουλή της Μινεσότα (20 εκλέκτορες) να συναινέσουν στο σχέδιο Τραμπ να ακυρωθεί η λαϊκή ψήφος. Οι Μάικ Σέρκι και Λι Τσάτφιλντ δήλωσαν ότι θα σεβαστούν την ψήφο των πολιτών.

Επίσης δύο ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία του Μίσιγκαν κατάφεραν άλλο ένα πλήγμα στον απερχόμενο πρόεδρο με δήλωσή τους χθες το βράδυ έπειτα από συνάντηση που είχαν μαζί του. «Δεν έχουμε ενημερωθεί μέχρι αυτήν την στιγμή για οποιαδήποτε πληροφορία που θα άλλαζε το εκλογικό αποτέλεσμα στο Μίσιγκαν».

Η εφορευτική επιτροπή στο Μίσιγκαν, η οποία περιλαμβάνει δύο Δημοκρατικούς και δύο Ρεπουμπλικάνους, πρόκειται να συνεδριάσει στις 23 Νοεμβρίου για να πιστοποιήσει τα εκλογικά αποτελέσματα και θα έχει έως και 20 ημέρες για να το πράξει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που κάνει απέλπιδες προσπάθειες να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τις φαρμακευτικές εταιρείες που ανακοίνωσαν τα αισιόδοξα αποτελέσματα για τα εμβόλια, ότι καθυστέρησαν να το κάνουν, με σκοπό να τον αναγκάσουν να χάσει τις εκλογές.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...