«Πήρε το αίμα του πίσω» ο Μακέντα στο 94΄

Μοιραστειτε το

Για 4ο σερί ματς ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο του «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ το τελικό 2-2 σαφώς και δεν τον απογοητεύει.

Απέναντι στον ΟΦΗ των πολλών απουσιών οι «πράσινοι» είχαν ένα και μοναδικό στόχο: την πρώτη τους νίκη στη Super League. Στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» οι «πράσινοι» έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, ένα πέναλτι με τον Μακέντα κι από δύο τραγικά λάθη των Χατζηγιοβάνη και Βέλεθ βρέθηκαν να χάνουν 1-0 και 2-1.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, όμως, κι ενώ οι Κρήτες ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν, ο Μακέντα με κεφαλιά «έσωσε την παρτίδα» για το «τριφύλλι», που από την Δευτέρα με νέο προπονητή στον πάγκο του (Λάζλο Μπόλονι) θα προσπαθήσει να κάνει μία νέα αρχή για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελικό σκορ θα μπορούσε να ήταν  μεγαλύτερο, αλλά οι γκολκίπερ των δύο ομάδων, Διούδης και Βάτερμαν έκαναν φανταστικές επεμβάσεις, ιδίως ο Ολλανδός πορτιέρε των γηπεδούχων, ο οποίος σε τρία τετ-α-τετ με τους Χατζηγιοβάνη (2 φορές) και Καρλίτος, αλλά και στην φάση του πέναλτι που εκτέλεσε ο Μακέντα «φώναξε»… παρών και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 23′, με τον Καρλίτος να μην μπορεί να νικήσει τον Βάτερμαν με κοντινή προβολή.

Από το ημίωρο και μετά η πίεση του Παναθηναϊκού άρχισε να «φθίνει», ο ΟΦΗ κέρδισε μέτρα μέσα στο γήπεδο. Χρειάστηκε ένα μεγάλο (διπλό) σφάλμα του Χατζηγιοβάνη στο 37′, για να αλλάξουν οι «ισορροπίες» του αγώνα.

Ο εξτρέμ του «τριφυλλιού» έκανε κάκιστο κοντρόλ δύο φορές έξω από την «πράσινη» περιοχή, ο Στάικος που έκλεψε τη μπάλα σούταρε στη γωνία με τον Διούδη να απομακρύνει αρχικά και τον Στάρτζεον να κάνει από πλάγια θέση το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει γρήγορα. Στο 47′ ο Χατζηγιοβάνης νικήθηκε στο τετα-τετ από τον γκολκίπερ του ΟΦΗ, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Καρλίτος έσπασε το «ρόδι», με πολύ ωραία κίνηση και πλασέ στη γωνία του Βάτερμαν (1-1).

Στο 53′ ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μεγιάδο, όμως ο Βάτερμαν τον νίκησε από τα έντεκα μέτρα, στερώντας την ανατροπή απ’ τους «πράσινους».

Από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ έχασε τρεις συνεχόμενες ευκαιρίες με κεφαλιές μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού (απέκρουσε ο Διούδης τις προσπάθειες των Κοροβέση, Σαρδινέρο, έφυγε άουτ η κεφαλιά του Μεγιάδο), με τους «πράσινους» να «απαντάνε» με νέο χαμένο τετ-α-τετ του Χατζηγιοβάνη (απέκρουσε ξανά ο Βάτερμαν).

Οι Κρητικοί, ωστόσο, ήταν εκείνοι που πέτυχαν το δεύτερο γκολ στο ματς, συνεχίζοντας το… βόλεϊ στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Στο 77′ από κόρνερ του Στάρτζεον, ο Σαρδινέρο πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο Μεγιάδο εξ επαφής έκανε το 2-1.

Οι «πράσινοι» δεν το έβαλαν κάτω και δικαιώθηκαν στο 94ο λεπτό με τον Μακέντα να «διαβάζει» το λάθος της άμυνας του ΟΦΗ και με κεφαλιά από κοντά να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...