Πήρε θέση ο Άσαντ: Ο Ερντογάν ο κύριος υποκινητής της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Μοιραστειτε το

«Ας είμαστε ξεκάθαροι. Ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει τους τρομοκράτες στη Συρία, υποστηρίζει τρομοκράτες στη Λιβύη και ήταν ο κύριος υποκινητής και εκκινητής της πρόσφατης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας. Θα συνόψιζα τη συμπεριφορά του ως επικίνδυνη, για διαφορετικούς λόγους», τόνισε ο Άσαντ σε μια συνέντευξη με τον Σπούτνικ.

Οι ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και στους αυτονομιστές του Ναγκόρνο Καραμπάχ -τον αρμενικό αυτόν θύλακα στο νότιο Αζερμπαϊτζάν δίπλα στα σύνορα με την Αρμενία- που στηρίζονται πολιτικά και στρατιωτικά από την Αρμενία, ξεκίνησαν στις 27 Σεπτεμβρίου και έχουν εξελιχθεί στις πιο αιματηρές μετά την περίοδο του 1990.

Ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία στέλνει ένοπλους τζιχαντιστές από τη Συρία οι οποίοι αναπτύσσονται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Η Δαμασκός μπορεί να το επιβεβαιώσει», σημείωσε.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο κάνει κάτι τέτοιο, ο Σύρος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι οι τρόποι του Ερντογάν «αντικατοπτρίζουν τη συμπεριφορά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας».

«Δεύτερον, επειδή δημιουργεί πόλεμο σε διαφορετικές περιοχές για να αποσπάσει την κοινή γνώμη στην Τουρκία από το να επικεντρωθεί στη συμπεριφορά του μέσα στην Τουρκία, ειδικά μετά τις σκανδαλώδεις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία», πρόσθεσε ο Άσαντ, ισχυριζόμενος ότι το ΙΣ πωλούσε πετρέλαιο από τη Συρία μέσω Τουρκίας κάτω από την ομπρέλα της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι συγκρούσεις έχουν εντείνει τη διεθνή ανησυχία ότι άλλες περιφερειακές δυνάμεις πιθανόν να παρασυρθούν στην ένοπλη διαμάχη -η Τουρκία έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η Αρμενία έχει συνάψει μια αμυντική συμφωνία με τη Ρωσία.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν αρνούνται τις κατηγορίες που διατυπώνουν η Γαλλία, η Ρωσία και το Ιράν ότι η Άγκυρα στέλνει Σύρους μισθοφόρους για να πολεμήσουν στην περιοχή.

Επισημαίνεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα μεταβεί σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν, στενό σύμμαχο της Τουρκίας, για να μιλήσει με Αζέρους αξιωματούχους για τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ ανάμεσα στον στρατό του Μπακού και τους Αρμένιους αυτονομιστές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...