Πέτσας: «Ενίσχυση ύψους 27,7 εκατ. ευρώ σε 100 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους»

Μοιραστειτε το

Η κατανομή πραγματοποιείται βάσει των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών των δήμων, στο πλαίσιο σχετικής κυβερνητικής δέσμευσης

Το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ κατανέμεται σε 100 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Η κατανομή πραγματοποιείται βάσει των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών των δήμων, στο πλαίσιο σχετικής κυβερνητικής δέσμευσης. Η φετινή επιχορήγηση είναι αυξημένη κατά περίπου 14% από πέρυσι, ενώ με απόφαση του κ. Πέτσα έχουν αναμορφωθεί τα κριτήρια, και περιλαμβάνονται ακόμη 11 νέοι δήμοι, εκ των οποίων πέντε μικροί νησιωτικοί (Πόρου, Σπετσών, Κυθήρων, Σκοπέλου, Μήλου) και έξι ορεινοί (Ερυμάνθου, Ζηρού, Ζίτσας, Βόρειας Κέρκυρας, Διρφύων-Μεσσαπίων, Μαλεβιζίου).

Σε δήλωση του ο αν. υπουργός Εσωτερικών υπογραμμίζει: «Τηρούμε στο ακέραιο τη δέσμευση που δώσαμε απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και στηρίζουμε, στην πράξη, τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους της χώρας, στη βάση των πραγματικών αναγκών και δυνατοτήτων τους. Στο πλαίσιο αυτό, εκκινήσαμε ήδη τον διάλογο για την αναμόρφωση των ΚΑΠ, με στόχο την αύξηση του χρηματοδοτικού φακέλου και τον περιορισμό των όποιων ανισοτήτων. Για εμάς, δεν υπάρχουν μικροί ή μεγάλοι δήμοι. Υπάρχουν μόνο οι ανάγκες των πολιτών. Και πρωταρχικός μας στόχος δεν είναι άλλος από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...