Πέτσας για κορoνοϊό: Έρχοντες παραδειγματικές τιμωρίες – Τι είπε για νέα μετρα στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστειτε το

«Καμπανάκι» για την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων χτύπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκπέμποντας ταυτόχρονα αυστηρό μήνυμα προς τους επαγγελματίες που καταστρατηγούν: «Είναι οι λίγοι πονηροί που κερδοσκοπούν σε βάρος των συναδέλφων τους και να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας

Συμπλήρωσε μάλιστα: «Όσον αφορά στην καταστρατήγηση των μέτρων είναι ένα φαινόμενο επειδή κάποιοι έχουν μια ροπή προς αυτό. Αυτό δεν θα συνέβαινε εάν κάποιοι επαγγελματίες το απέτρεπαν… Γι’ αυτό και μιλάμε για παραδειγματική τιμωρία για παράδειγμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα και θα δείτε τα μέτρα τις προσεχείς ημέρες».

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση, παρά την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας από τις αντίστοιχες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, προβληματίζεται από την μη τήρηση των υφιστάμενων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές. Προανήγγειλε μάλιστα καλύτερο συντονισμό όλων των διοικητικών βαθμίδων της δημόσιας διοίκησης καθώς όπως υπογράμμισε: «Θέλουμε να είμαστε σύμμαχοι και αγωγοί γιατί αυτό είναι προς το καλό όλων, αυτό θα επισημάνει ο πρωθυπουργός το απόγευμα».

Σε ότι αφορά στην απογευματινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν πρόκειται στο τραπέζι της να μπουν νέα μέτρα για την Θεσσαλονίκη.

Κληθείς να σχολιάσει το κάλεσμα του Μητροπολίτη Κοζανής και Σερβίων, κ. Παύλου προς τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα, ο κ. Πέτσας ανέφερε λακωνικά: «Όλοι μας πρέπει να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των δεδομένων που ισχύουν για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι: «Στους εσωτερικούς χώρους εφαρμόζεται και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός».

Για φαινόμενα συγχρωτισμού έξω από τις υπηρεσίες ασύλου που καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η προσέλευση της συντριπτικής πλειοψηφία στις συγκεκριμένες δομές, είναι αναίτια, καθώς η αναζήτηση των δικαιολογητικών μπορεί να γίνει και διαδικτυακά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...