Πέτσας για κορονoϊό: Τι είπε για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και για νέα μέτρα

Μοιραστειτε το

«Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού.

«Σε αυτή τη φάση φαίνεται κάποιες συρροές να επιμένουν, όπως σε γηροκομεία και χώρους εργασίας», τόνισε ενώ εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης στις 10 το βράδυ.

«Αν συμβεί αυτό θα υπάρξει μεγαλύτερος συγχρωτισμός», σημείωσε.

Για ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι θα ήταν ένα δραματικό σενάριο να τετραπλασιαστούν τα κρούσματα. «Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική κι αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους» ανέφερε μιλώντας στο Open.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

«Μη συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχει σαν σκέψη η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν είμαστε ακόμη σε τέτοια φάση.

Στο επίκεντρο

Σημειώνεται ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας για την Παρασκευή, στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα παραμένει η Αττική. Το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, δήλωσε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ότι τα νέα κρούσματα στη χώρα είναι 460, εκ των οποίων 207 στην Αττική.

Η δυναμική της επιδημίας, όπως είπε, είναι δυσανάλογα κατανεμημένη στην Αττική, με τον αριθμό των διαγνώσεων να έχει αυξητικές τάσεις. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το σενάριο της δραματικής εκθετικής αύξησης στην Ελλάδα φαίνεται να έχει ανασταλεί.

Ο κ. Χαρδαλιάς, από την πλευρά του, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Πέλλας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών. Διαμήνυσε μάλιστα ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ενημερώνοντας για τα 114 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως ανεστάλη η λειτουργία της επιχείρησης. Επιπλέον, έκανε λόγο για έντονο επιδημιολογικό φορτίο στην Κύθνο, η οποία από το πρωί βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων.

Ταυτόχρονα συνεχώς καταγράφονται νέοι θάνατοι με τον πιο πρόσφατο απολογισμό να ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού στους 402. Παράλληλα, 85 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...