Πέρασε το όριο των 70.000 θανάτων από κορωνοϊό η Γαλλία | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 70.000 θανάτων από κορωνοϊό, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Συνολικά, 70.142 άνθρωποι έχουν πεθάνει, οι 196 τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του τελευταίου 24ώρου παραμένει υψηλός, στα 21.406, στα ίδια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, ενώ το ποσοστό θετικότητας παραμένει στο 6,5%.

Η Γαλλία εφαρμόζει από σήμερα γενική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00, λόγω των ανησυχιών για νέα έξαρση της επιδημίας εξαιτίας των νέων στελεχών του κορωνοϊού που θεωρούνται μεταδοτικότερα.

Η πίεση επί των νοσοκομείων παραμένει μεγάλη, με συνολικό αριθμό νοσηλευομένων ασθενών με covid-19 στους 24.985, οι 1.199 των οποίων εισήχθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο. Οι 2.731 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, οι 188 εισήχθησαν σήμερα.

Βρετανία: Ο τρίτος μεγαλύτερος αριθμός θανάτων σε ένα 24ωρο

Η Βρετανία κατέγραψε τον μικρότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων της Covid-19 από τις αρχές του έτους, σε μία νέα ένδειξη ότι η εφαρμογή του εθνικού lockdown επιβραδύνει την εξάπλωση του νέου μεταδοτικότερου στελέχους του κορονοϊού.

Ωστόσο, οι επιπτώσεις της πρόσφατης έξαρσης της επιδημίας συνεχίζουν να αντανακλώνται στους θανάτους, ο αριθμός των οποίων ήταν σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί. Και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο αριθμός των θανάτων θα αυξηθεί.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων διαμορφώθηκε σήμερα στα 41.346, έναντι 55.761 χθες. Είναι ο χαμηλότερος αριθμός από τις 27 Δεκεμβρίου, όταν τα διαγνωστικά τεστ ήταν περιορισμένα λόγω των γιορτών.

Ωστόσο, οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, με 1.295 νεκρούς από την Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο.

Η χώρα βρίσκεται σε lockdown από τις 5 Ιανουαρίου, με τα σχολεία κλειστά για τους περισσότερου μαθητές, μόνο τα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης σε λειτουργία και την εφαρμογή της τηλεργασίας όπου αυτό είναι δυνατόν.

Από την Δευτέρα, όλοι οι ταξιδιώτες που θα εισέρχονται στην Βρετανία θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό που να δείχνει ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες μετά την άφιξή τους.

Η Ιταλία σταματά τις αεροπορικές συνδέσεις με την Βραζιλία

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 16.310 κρούσματα κορωνοϊού, με 475 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 260.704 διαγνωστικά τεστ, το 6,3% των οποίων προέκυψε θετικό.

Η περιφέρεια με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Λομβαρδία (2.134). Ακολουθούν η Σικελία (1.954) το Βένετο (1.929) και η Εμίλια Ρομάνια (1.674).

Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, αποφάσισε ότι σταματούν οι πτήσεις από και προς την Βραζιλία και απαγόρευσε, παράλληλα, την είσοδο στην Ιταλία σε όσους πολίτες, τις τελευταίες δυο εβδομάδες, πέρασαν από την λατινοαμερικανική χώρα.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα