Πέντε μέρες lockdown στην Αυστραλία λόγω μίας… συσκευής – Συνεχίζεται αλλά χωρίς θεατές το Όπεν

Μοιραστειτε το

Σε νέο πενθήμερο lockdown μπήκε η πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας μετά τον εντοπισμό συνολικά 13 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης όπου τίθενται σε καραντίνα άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας, ο Ντάνιελ Άντριους, ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλεται lockdown για πέντε ημέρες, ως την ερχόμενη Τετάρτη.

«Επειδή (ο ιός) είναι πολύ μολυσματικός και κινείται πολύ γρήγορα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα», εξήγησε ο κ. Άντριους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μελβούρνη.

Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτι, εξαιρουμένων όσων κρίνεται ότι είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν να δουλεύουν με φυσική παρουσία, των επισκέψεων σε γιατρούς, των επισκέψεων σε καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και των εξόδων για σωματική άσκηση, πρόσθεσε ο πολιτειακός πρωθυπουργός.

Ο κ. Άντριους διευκρίνισε ότι το Australian Open, ένα από τα γνωστότερα τουρνουά τένις παγκοσμίως, θα συνεχίσει να διεξάγεται μεν, αλλά «χωρίς θεατές».

Πώς ξεκίνησε η εστία

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές Αρχές, η νέα εστία ξεκίνησε από ένα πρόσωπο που χρησιμοποιήσε νεφελοποιητή για να λάβει την φαρμακευτική του αγωγή, αναφέρει το Bloomberg.

Ο νεφελοποιητής μετατρέπει το φάρμακο υγρής μορφής σε νεφέλωμα έτσι ώστε να μπορέσει να εισχωρήσει στους πνεύμονες πολύ πιο εύκολα. Είναι μία συσκευή η οποία προκαλεί εκ νέφωση του φαρμάκου σε πολύ μικρά σταγονίδια. Ο νεφελοποιητής χρησιμοποιεί έναν μικρό συμπιεστή για να στείλει τον αέρα στο θάλαμο και έπειτα με το επιστόμιο ή την μάσκα λαμβάνεται από τον ασθενή μαζί με το φάρμακο.

Το φάρμακο που αντλείται μέσω του καναλιού αναμιγνύεται με το συμπιεσμένο αέρα που δημιουργείται από τον συμπιεστή. Ο αναμιγμένος με το φάρμακο συμπιεσμένος αέρας μετατρέπεται σε μικρά σωματίδια και ψεκάζεται μέσω του επιστομίου στον χρήστη. Κάποιος που χρησιμοποίησε λοιπόν αυτή την συσκευή πιθανώς να συνέβαλε και στην μετάδοση του ιού.

Το συγκεκριμένο ξέσπασμα είναι ένα ακόμη παράδειγμα των ύπουλων τρόπων με τους οποίους μπορεί να εξαπλωθεί ο SARS-CoV-2, επηρεάζοντας ακόμη και χώρες με τα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού στον κόσμο.

Πριν από τη νέα εστία η πολιτεία της Βικτόρια είχε να δει κρούσμα 28 ημέρες.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...