Πέθανε ο θρύλος της ροκ ‘Εντι Βαν Χάλεν

Μοιραστειτε το

Ο θρύλος της ροκ Έντι Βαν Χάλεν, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος ενός εκ των πλέον επιτυχημένων συγκροτημάτων ροκ που πήρε το όνομά του από τον ίδιο, απεβίωσε από καρκίνo σε ηλικία 65 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο Twitter ο γιος του.

O  βιρτουόζος κιθαρίστας είχε δώσει το όνομά του στο γκρουπ που έπαιζε μουσική Hard Rock και βρισκόταν στα μουσικά charts για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Ο Έντι Βαν Χάλεν είχε γεννηθεί στην Ολλανδία και μεγάλωσε στην Pasadena όπου μαζί με τον αδερφό του τον Alex δημιούργησαν το ομώνυμο γκρουπ. Η  παρουσία του εκρηκτικού David Lee roth ως τραγουδιστή του συγκροτήματος και τα εκπληκτικά σόλο του κιθαρίστα έκαναν την μπάντα ιδιαίτερα δημοφιλή.

ADAM ST. JAMES

Η αποχώρηση του τραγουδιστή από τους Van Halen  ήταν καθοριστική και ανέκοψε την ανοδική πορεία του συγκροτήματος. Από όλους τους ειδήμονες του χώρου και τα μουσικά έντυπα ο Έντι Βαν Χάλεν θεωρείται από τους σημαντικότερους κιθαρίστες που πέρασαν από το χώρο της χαρντ ροκ μουσικής.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι χρειάζεται να το γράψω αυτό, αλλά ο πατέρας μου, ‘Εντουαρντ Λούντβικ Βαν Χάλεν έχασε την μακρά και επίπονη μάχη του με τον καρκίνο σήμερα το πρωί», είπε σε tweet του ο Βόλφγκανγκ Βαν Χάλεν.

Η προσωπική του ζωή έχει απασχολήσει τα ταμπλόιντ όλα αυτά τα χρόνια πότε με τον πρώτο του γάμο το 1981 με την ηθοποιό Βάλερι Μπερτινέλι και πότε με τα προβλήματα αλκοολισμού που αντιμετώπιζε από τα εφηβικά του χρόνια.

WIREIMAGE/PAUL NATKIN

Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε ένα γιο τον Βόλφγκανγκ Βαν Χάλεν (γεν. 1991), οποίος από το 2006 είναι ο μπασίστας του συγκροτήματος του πατέρα του και του θείου του, διαδεχόμενος τον Μάικλ Άντονι.

BRUCE WAYNE

Τον Οκτώβριο του 2019, ο Έντι Βαν Χάλεν αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο στον φάρυγγα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...