Πέθανε ο Βρετανός σκηνοθέτης Michael Apted

Μοιραστειτε το

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης Michael Apted, αφήνοντας  πίσω μία σημαντική κινηματογραφική κληρονομιά.  

Ο Michael Apted σκηνοθέτησε, μεταξύ άλλων, την ταινία της θρυλικής σειράς Τζέιμς Μποντ, «The World Is Not Enough», στην οποία πρωταγωνίστησε ο Πιρς Μπρόσναν.

Επίσης, ήταν ο άνθρωπος πίσω από τις ταινίες «Coronation Street», «14 children», «Coal Miner’s Daughter» και «Gorillas In The Mist», καθώς και άλλες μεγάλες επιτυχίες.

«Gorillas in the Mist» (Γορίλες στην Ομίχλη – 1988) / Sigourney Weaver – Michael Apted

Ανάμεσα στις πάρα πολλές τηλεοπτικές δουλειές του είναι οι σειρές «The Lovers» και «Follyfoot» που έχουν αποσπάσει βραβεία BAFTA, καθώς και οι «Another Sunday and Sweet FA» και «Kisses at Fifty», για τις οποίες έχει κερδίσει βραβεία Σκηνοθεσίας.

Η πρώτη του δουλειά στον κινηματογράφο ήταν το φιλμ «Καταζητούμενος Λιποτάκτης» (1972) ,ενώ σκηνοθέτησε, επίσης, αρκετά επεισόδια της υποψήφιας για Χρυσή Σφαίρα και βραβευμένης με Έμι τηλεοπτικής σειράς του HBO «Rome».

Ο πρόεδρος του Directors Guild of America (DGA), Thomas Schlamme, απέδωσε φόρο τιμής στον Michael Apted, αναφέροντας πως «η κληρονομιά του θα βρίσκεται για πάντα στην οικογένεια του κινηματογράφου».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...