Πάνω από 1,5 δισ. δολάρια για το ομόλογο των εμβολίων

Μοιραστειτε το

Άκρως επιτυχημένη αποδείχθηκε η έκδοση τριετούς ομολόγου από την Gavi, εταιρείας που συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη για τον εμβολιασμό των παιδιών στον Τρίτο Κόσμο.

Επρόκειτο μάλιστα, για ένα από τα λεγόμενα «ανθρωπιστικά» ομόλογα, τα οποία εντάσσονται στην κατηγορία των «κοινωνικών». Δηλαδή ομόλογα, τα οποία έχουν ως στόχο την χρηματοδότηση δράσεων με άμεσο κοινωνικό αντίκτυπο.

Η δημοπρασία κατάφερε να συγκεντρώσει προσφορές, αξίας άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με αποτέλεσμα η Gavi να αντλήσει 500 εκατομμύρια δολάρια με απόδοση μόλις 0,44%. Η έκδοση πραγματοποιήθηκε μέσω του ειδικού χρηματοδοτικού σχήματος Διεθνής Χρηματοδοτική Διευκόλυνση για την Ανοσία (IFFF).

Η Gavi, παραδοσιακά, συγκεντρώνει κεφάλαια, προκειμένου να συνδράμει στην αύξηση της πρόσβασης των παιδιών των φτωχώτερων χωρών σε φάρμακα και εμβόλια. Μάλιστα, η χθεσινη έκδοση εντάσσεται και στο πλαίσιο των ενεργειών εναντίον της Covid-19.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών, το κόστος εμβολιασμού του παγκόσμιου πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού είναι πιθανό να υπερβεί τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, από τον Μάιο αναζητούνται λύσεις για την εξασφάλιση των κατάλληλων καναλιών χρηματοδότησης.

Από το 2006, η IFFF έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια, με στόχο τη διανομή διάφορων εμβολίων στον τρίτο κόσμο. Την ίδια ώρα, από τις αρχές του 2020 έχει δεχθεί δωρεές ύψους 926 εκατ. δολαρίων από τουλάχιστον 60 διαφορετικές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ομόλογα της IFFF τυγχάνουν της αξιολόγησης «ΑΑ» από τον Standard & Poor’s, «Αa1» από τη Moody’s και «ΑΑ-» από τη Fitch.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Financial Times

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...