Πάνω από ένας τόνος χασίς στα «δίχτυα» του Λιμενικού στον Μεσσηνιακό κόλπο

Μοιραστειτε το

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, έπειτα από ευρεία επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Ταίναρου, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙΔΙΝΑΛ) του αρχηγείου του.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 8ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας, πλωτό περιπολικό σκάφος του λιμεναρχείου Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες, το οποίο έφερε φορτίο σκεπασμένο με μουσαμά, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας. Στην προσπάθεια του πλωτού περιπολικού να προσεγγίσει το ύποπτο σκάφος για έλεγχο, ο χειριστής του ανέστρεψε πορεία, ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα και, εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή και το σκοτάδι, κατάφερε και διέφυγε.

Ενημερώθηκαν άμεσα οι όμορες λιμενικές Αρχές και κινητοποιήθηκαν προς αναζήτηση του εν λόγω σκάφους, το οποίο εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας ημιβυθισμένο, χωρίς φορτίο και επιβαίνοντες, στην περιοχή του Ακρωτηρίου Ταινάρου. Στο εσωτερικό του υπήρχαν οκτώ δοχεία με καύσιμα. Κατά την διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν και κατόπιν συλλογής, αξιοποίησης και ανάλυσης στοιχείων από προσωπικό της ΔΙΔΙΝΑΛ σε συνεργασία με στελέχη των γραφείων ασφαλείας των λιμενικών αρχών Γυθείου  και Καλαμάτας, και τη συνδρομή της ομάδας ΜΥΑ/ΛΣ, σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή του Ακρωτηρίου Ταινάρου, εντός του Μεσσηνιακού κόλπου, εντοπίστηκαν επιμελώς αποθηκευμένοι 20 σάκοι ταξιδίου και οκτώ διαφόρων τύπων συσκευασιών εντός των οποίων είχαν τοποθετηθεί 596 σακουλάκια με κατεργασμένο χασίς μεικτού βάρους 810 κιλών και 350 γραμμαρίων, καθώς και 32 συσκευασίες διαφόρων τύπων που περιείχαν ακατέργαστο χασίς μεικτού βάρους 374 κιλών και 960 γραμμαρίων.

ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από τη διάθεση του χασίς αυτού εκτιμάται σε 6.750.000 ευρώ.

ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Τα ναρκωτικά και το σκάφος κατασχέθηκαν.  Οι εκτεταμένες έρευνες συνεχίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή της ανατολικής Μάνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επιβαινόντων του σκάφους.

Μεσημβρινές ώρες της 11ης Οκτωβρίου, συνελήφθη ύποπτος αλλοδαπός εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Μαρμαρίου ανατολικής Μάνης, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, ήταν ένας εκ των τριών επιβαινόντων του σκάφους μεταφοράς των ναρκωτικών. Αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη άλλος αλλοδαπός συνεργός, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

Πρωινές ώρες χθες και ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό συνελήφθησαν από στελέχη της ΔΙΔΙΝΑΛ οι δύο άλλοι αλλοδαποί επιβαίνοντες σε επαρχιακή οδό του νομού Λακωνίας.

Ο φάκελος της δικογραφίας υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, από το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενήργησε την προανάκριση.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...