Ο Τσίπρας στήνει τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ για επόμενη μέρα

Μοιραστειτε το

Το σχέδιο του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνει τη συγκρότηση ενός μετώπου στο οποίο θα συμμετέχουν οι κοινωνικές ομάδες που θίγονται από τη κυβερνητική πολιτική

Την κοινωνική συμμαχία που θα επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας προσπαθεί να οικοδομήσει ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στη «μητέρα των μαχών», που δεν είναι άλλη παρά η επικείμενη σύγκρουση με την κυβέρνηση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Το σχέδιο του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνει τη συγκρότηση ενός μετώπου στο οποίο θα συμμετέχουν οι κοινωνικές ομάδες που θίγονται από τη κυβερνητική πολιτική, δηλαδή οι μισθωτοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

«Όλα μπορούμε να τα πετύχουμε με αυτούς, με την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους του χεριού και του πνεύματος, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανθρώπους της δημιουργίας και της εργασίας, μπορούμε να κυλίσουμε τους τροχούς της ιστορίας και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα», είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναφορά αυτή, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Μέσα σε αυτές τις γραμμές, προσπάθησε να συμπυκνώσει το πλαίσιο που θα κινηθεί το κόμμα του το επόμενο διάστημα και να περιγράψει εν ολίγοις σε ποια κοινωνικά στρώματα επιθυμεί να παρέμβει. Η συμμαχία των εργαζόμενων με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, είναι αυτή που μπορεί να προσφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ την απαραίτητη ώθηση για να καταστεί ξανά διεκδικητής της εξουσίας.

Από τη πρώτη στιγμή, η Κουμουνδούρου θέλησε να στείλει το μήνυμα πως η μάχη των εργασιακών, συνδέεται άμεσα με την ανάγκη επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έτσι, στοχεύει στο να είναι πρωταγωνίστρια και όχι κομπάρσος στις εξελίξεις. Μπορεί οι δυνάμεις της στο συνδικαλιστικό κίνημα να μην είναι πολύ μεγάλες, όμως μέσα από αυτή διαδικασία ευελπιστεί ότι μπορεί να απευθυνθεί σε νέες πρόσωπα και συλλογικότητες, οι οποίοι ανήκουν στον ευρύτερη κεντροαριστερά, αλλά όμως στην παρούσα φάση δεν έχουν κομματικό φορέα που να τους εκφράζει.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στη χθεσινή εκδήλωση πήραν μέρος περισσότερα από 1.000 εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, εργατικών κέντρων και εργαζόμενοι από τους κλάδους της βιομηχανίας, του επισιτισμού-τουρισμού, των μεταφορών και του πολιτισμού από όλη την Ελλάδα. Επίσης, οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι παρόντες δεν ήταν μόνο συνδικαλιστές που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από άλλους χώρους.

Είναι δεδομένο πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να διευρύνει την επιρροή του στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τον ρόλο της «γέφυρας» ανάμεσα στη Κουμουνδούρου και συνδικαλιστικά στελέχη από την ευρύτερη κεντροαριστερά, έχει αναλάβει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει εδώ και αρκετό καιρό αθόρυβη δουλειά σε αυτό τον τομέα και της πιστώνεται ένα μεγάλο κομμάτι από την επιτυχία της χθεσινής εκδήλωσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένα βήμα από την κατάργηση του SMS στο 13033 – Κρίσιμη συνεδρίαση στο υπουργείο Υγείας

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...