Ο Τσίπρας «προκαλεί» τον Μητσοτάκη και «προσκαλεί» τον Ανδρουλάκη

Μοιραστειτε το

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πιέσει τον πρωθυπουργό, συνεχίζει το έντονο «φλερτ» προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη

Σε κινήσεις που δείχνουν πολιτική άνεση και οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το κλίμα που προκύπτει από τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, προχωράει ο Αλέξης Τσίπρας, «προκαλώντας» διαρκώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έγινε χθες με την πρόταση για debate που του απηύθυνε, με στόχο να τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στις κάλπες.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις «επιθέσεις» αγάπης προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, κρατώντας διαρκώς στην επικαιρότητα το θέμα της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Όλοι γνωρίζουν ότι στις δημοκρατίες, οι πλειοψηφίες επιβάλλουν τη θέληση τους. Έτσι η Κουμουνδούρου, παρότι ζητάει εκλογές μετ’ επιτάσεως, ξέρει πάρα πολύ καλά ότι δεν μπορεί να τις επιβάλλει. Αυτή η ενέργεια αποτελεί προνόμιο του πρωθυπουργού.

Ωστόσο, αυτό που οι μειοψηφίες -επομένως και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- μπορούν να κάνουν, είναι να πιέζουν προς την κατεύθυνση που επιθυμούν να οδηγήσουν τα πράγματα.

Αυτό ακριβώς επιχειρεί να κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς σε κάθε ευκαιρία του δίνεται «προκαλεί» διαρκώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εδώ και δύο μήνες, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, υποστηρίζοντας πως όσο παραμένει στη θέση της η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μόνο προβλήματα θα προκαλεί στους πολίτες.

Η εν λόγω τακτική εμπεριέχει, βέβαια, ένα μεγάλο ρίσκο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός απαντήσει στις «προκλήσεις» Τσίπρα και με δεδομένο ότι καταγράφει ένα ευρύτατο δημοσκοπικό προβάδισμα, είναι πολύ πιθανό να κερδίσει το κόμμα του τις εκλογές.

Ένα τέτοιο σενάριο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται να το πιστεύει. Η εκτίμηση που επικρατεί στο στρατηγείο του είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, ανατρέποντας για ακόμα μία φορά όλες τις προβλέψεις.

Αυτή η αισιοδοξία που καταγράφεται στην Κουμουνδούρου και εδράζεται στην προσωπική επαφή και στο κλίμα που εισπράττουν από την κοινωνία, είναι που δίνει τον απαραίτητο αέρα που χρειάζεται ο αρχηγός τους, έτσι ώστε να συνεχίσει τις «προκλήσεις» σε βάρος του πρωθυπουργού.

Έτσι έκανε, λοιπόν, χθες, καθώς μιλώντας στη τηλεόραση του «Σκάι», πρότεινε να πραγματοποιηθεί debate ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, πρότεινε να διεξαχθεί στα στούντιο του «Σκάι», δηλαδή σε περιβάλλον που δεν θεωρείται προνομιακό για τον ίδιο. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να θεωρεί ότι πέτυχε μία πρώτη επικοινωνιακή «νίκη».

«Φλερτάρει» τον Ανδρουλάκη

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πιέσει τον πρωθυπουργό, συνεχίζει το έντονο «φλερτ» προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη. Επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι δεν θεωρεί «αντίπαλο» το Κίνημα Αλλαγής, αλλά τη δεξιά.

«Εγώ θεωρώ ότι όλοι όσοι αυτοαποκαλούνται ως προοδευτικές δυνάμεις και βρίσκονται στην ευρύτερη κατεύθυνση της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους για να υπάρξει στήριξη της κοινωνίας, μπορούμε να βρούμε ένα μίνιμουμ πλαίσιο για να διαμορφώσουμε μια πολιτική που θα δώσει ανάσα και προοπτική σε όσους σήμερα δοκιμάζονται», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία αποστροφή του λόγου του που ερμηνεύεται ως πρόσκληση προς τον επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...