Ο Τσίπρας πιέζει τον Μητσοτάκη μέσω Σκοπίων

Μοιραστειτε το

Να φέρει σε δύσκολη θέση τη κυβέρνηση επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που με αφορμή την επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στην Ελλάδα, πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας Αθήνας-Σκοπίων που εκκρεμούν, με σκοπό να εκθέσει ανεπανόρθωτα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Όποιος συζητάει με τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνει ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει μία πληγή που δεν λέει να κλείσει. Αυτή αφορά τη «Συμφωνία των Πρεσπών», την οποία και η Κουμουνδούρου την πλήρωσε πολύ ακριβά στις τελευταίες εκλογές, καθώς όλοι αναγνωρίζουν πως οι πολίτες της Μακεδονίας τιμώρησαν με τη ψήφο τους την τότε κυβέρνηση.

Το πόσο βαρύ πλήγμα δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας των Πρεσπών, μπορεί να το καταλάβει οποιοσδήποτε κοιτάζοντας απλά το πόσο άλλαξαν οι βουλευτές του στους συγκεκριμένους νομούς. Οι περισσότεροι εξ όσων ψήφισαν την εν λόγω διακρατική Συμφωνία, έμειναν εκτός Βουλής.

Το θέμα, όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν το πολιτικό κόστος που χρεώθηκε από τις Πρέσπες. Αυτό το ήξερε ότι θα συνέβαινε και δεν ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει στην υποχώρηση. Άλλωστε, χθες, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε για ακόμα μία φορά την πολιτική του επιλογή, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση του κατάφερε μία «ιστορική τομή με τη Συμφωνία των Πρεσπών», η οποία κατά την άποψη του ήταν «πατριωτική και επωφελής για τη χώρα και την περιοχή». «Η συμφωνία αυτή άλλαξε το παιχνίδι στα Βαλκάνια. Άξιζε το πολιτικό κόστος. Έχουμε στα βόρεια σύνορά μας σύμμαχο και αποτρέψαμε τρίτες χώρες και την Τουρκία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το «γινάτι» της Κουμουνδούρου έχει να κάνει με την τότε στάση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τα στελέχη της χαρακτήριζαν τότε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «προδοτική». «Και τι δεν ακούσαμε εκείνες της μέρες. Από το ότι “πουλήσαμε” τη Μακεδονία για τις συντάξεις, μέχρι ότι είμαστε ΕΑΜοβούλγαροι» είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, περιγράφοντας το κλίμα της εποχής.

Από τότε όμως που η Νέα Δημοκρατία πέρασε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης σε εκείνα της κυβέρνησης, η στάση της άλλαξε εντελώς. Στηρίζει πλήρως τις Πρέσπες, στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων και γενικά εμφανίζεται «βασιλικότερη του βασιλέως», όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορεί για «λαϊκισμό» και «πατριδοκαπηλία» στο εν λόγω ζήτημα και δεν θα ησυχάσει αν δεν δει τους βουλευτές της ΝΔ να δίνουν τη ψήφο τους στα μνημόνια συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες που συνοδεύουν τις Πρέσπες και εκκρεμούν εδώ και καιρό. Γι αυτό και σε σχεδόν καθημερινή βάση θέτει το ζήτημα της κύρωσης τους από τη Βουλή. «Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει ζωτικής σημασίας την τήρηση της προεκλογικά «προδοτικής» Συμφωνίας των Πρεσπών, να σταματήσει το κρυφτό με τους βουλευτές του και να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζουν από τη Κουμουνδούρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «πιει» το πικρό ποτήρι των Πρεσπών μέχρι τη τελευταία σταγόνα. Αυτό το λένε γιατί γνωρίζουν ότι με το έρθουν στη Βουλή τα εν λόγω μνημόνια, τότε θα δημιουργηθεί ακαριαία εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ, καθώς αναμένεται να αντιδράσει μεγάλος αριθμός «γαλάζιων» βουλευτών, με πρώτους και καλύτερους τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Μάλιστα, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προτείνουν στον αρχηγό τους όχι απλά να μην απλώσει χείρα βοηθείας προς τον Κ. Μητσοτάκη όταν έρθει εκείνη η ώρα, αλλά αντίθετα, του εισηγούνται να αποχωρήσει από τη διαδικασία η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε τα μνημόνια να ψηφιστούν αποκλειστικά και μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να τους εκθέσει πλήρως στον ελληνικό λαό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το τέλος του lockdown! Άλμα ελευθερίας από σήμερα – Τι αλλάζει στη ζωή μας

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...