Ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και μια κοινή παρουσία στις Βρυξέλλες

Μοιραστειτε το

Τις βαλίτσες του για τις Βρυξέλλες ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου την Τετάρτη να παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλεζου και στα εγκαίνια της αίθουσας «Μανώλης Γλεζος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εκεί, όμως, δεν θα είναι ο μοναδικός αρχηγός ελληνικού πολιτικού κόμματος, καθώς στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Είναι δεδομένο πως η υπόθεση των υποκλοπών έχει δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό χάρτη. Αφενός το «αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» ανήκει για τα καλά στο παρελθόν, αφού οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία έχουν «παγώσει» ολοκληρωτικά. Αφετέρου, έχει φέρει κοντά την Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη.

Τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Όπως έγκαιρα σας έχει ενημερώσει το Newsbomb.gr, οι ηγεσίες των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων έχουν αναπτύξει μια συνεργασία στο επίπεδο της Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να συντονίζουν τη δράση τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επικοινωνούν και για άλλα κοινοβουλευτικά ζητήματα.

Την ίδια, πάντως, στιγμή, σε επίπεδο ηγεσίας, οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης δεν είχαν την παραμικρή επικοινωνία. «Ούτε καλημέρα δεν έχουν πει», σημείωσε -προφανώς με μια δόση υπερβολής- στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις των δύο πολιτικών αρχηγών.

Άλλωστε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στον «διμέτωπο αγώνα» – αν και με εμφανώς χαμηλότερη ένταση απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που μάλλον είναι συγκυριακό, εξαιτίας της υπόθεσης των υποκλοπών. Από τη μεριά του, ο τέως πρωθυπουργός επιμένει στην ανάγκη συμπόρευσης των δυνάμεων της ευρύτερης κεντροαριστεράς, με στόχο τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, συναντώντας, ωστόσο, «τοίχο» από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη.

Φαίνεται, όμως, ότι Τσίπρας και Ανδρουλάκης θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις πρώτες τους «κουβέντες» στις Βρυξέλλες, καθώς θα είναι και οι δύο ομιλητές στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλεζου και στα εγκαίνια της αίθουσας «Μανώλης Γλεζος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν και δύσκολα θα μπορέσουν να συζητήσουν κάτι πέρα από τα τυπικά, η συνύπαρξη τους προκαλεί από μόνη της μεγάλο ενδιαφέρον και κάθε άλλο παρά απαρατήρητη μπορεί να περάσει.

Οι παρακολουθήσεις Στο περιθώριο της επίσκεψης του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να διεθνοποιήσει το θέμα των παρακολουθήσεων, καθώς αναμένεται να το θέσει στους ευρωπαίους σε ανώτατο επίπεδο.

Στις Βρυξέλλες θα συναντηθεί με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, αλλά με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλαρ.

Εκτός από τον διπλωματικό του σύμβουλο, Βαγγέλη Καλπαδάκη, στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται και το μέλος του thinl tank του, Ζωρζέτα Λάλη. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που γνωρίζει όσο λίγοι τα «κατατόπια» των Βρυξελλών, καθώς υπηρέτησε για σχεδόν 35 χρόνια σε κρίσιμους τομείς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...