Ο Τσίπρας ζητάει εκλογές εδώ και τώρα για να αποφύγει ένα νέο 2015

Μοιραστειτε το

Τα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, κατά την πρώτη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι λίγο πολύ γνωστά. Η κάθε πλευρά στο πολιτικό σκηνικό έχει τη δική της οπτική επί των γεγονότων εκείνων των ημερών, όμως εκείνος που γνωρίζει από πρώτο χέρι το τι πραγματικά συνέβη, είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Και ένα είναι βέβαιο. Ότι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να ζήσει ξανά μία τέτοια κατάσταση σε περίπτωση που γίνει ξανά πρωθυπουργός. Αυτό, δηλαδή, που θέλει να αποφύγει πάσει θυσία, είναι να αναλάβει τα ηνία μίας χώρας συντετριμμένης και με άδεια ταμεία, όπως ισχυρίζεται ότι είχε παραλάβει από τον Αντώνη Σαμαρά.

Με απλά λόγια, φοβάται ότι μία ακόμα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αφήσει πίσω της το απόλυτο χάος, όπως συνέβη και πριν από 7 χρόνια. Αυτή τη φορά, όχι εξαιτίας των μνημονίων, αλλά λόγω κακοδιαχείρισης και της σπατάλης από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προσφέρει απλόχερα «ζεστό» κρατικό χρήμα σε συγκεκριμένα συμφέροντα, αντί να τα φορολογεί.

Αυτός είναι ο λόγος που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εδώ και τώρα εκλογές. Γιατί εκτιμάει ότι κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση, τόσο πιο κοντά φέρνει τη χώρα ενώπιον της «διπλής χρεοκοπίας», κοινωνικής και δημοσιονομικής. Αλλά, επίσης, και επειδή θα δυσκολέψει την προσπάθεια ανάκαμψης που βασίζεται στο σχέδιο που έχει καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου.

Το είχε πει ξεκάθαρα και από το βήμα του 3ου Συνεδρίου του κόμματος του, πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες. «Θέλουμε αυτές οι εκλογές να λάβουν χώρα, όχι μόνο για να βάλουμε ένα φρένο στη κοινωνική λεηλασία το συντομότερο. Αλλά και γιατί γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα που περνά θα συσσωρεύονται βάρη που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη προσπάθειά μας την επόμενη μέρα», είχε πει από το κλειστό του Τάε Κβο Ντο, συμπυκνώνοντας σε δύο προτάσεις τον φόβο του για το τι θα συναντήσει μία δική του κυβέρνηση.

Παράλληλα, επιμένει να ζητάει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. «για να σταματήσει αυτή η παρακμή για τον τόπο, η Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, να έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που είναι τελευταία στους μισθούς, τελευταία στην ελευθερία του Τύπου, τελευταία σε επιδόσεις που ντροπιάζουν τη χώρα πανευρωπαϊκά», όπως είπε προχθές από την Καβάλα.

Πάντως, σε κάθε περίσταση ξεκαθαρίζει ότι πλέον έχει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπειρία να διαχειριστούν την κατάσταση, επομένως οι πολίτες μπορούν να τον εμπιστευτούν ξανά.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...