Ο Τσίπρας επέστρεψε «αγριεμένος» – Δράσεις μέσα στον Αύγουστο ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Είτε με κάλπες, είτε χωρίς, ο Αλέξης Τσίπρας εργάζεται σαν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Λίγες ημέρες ξεκούρασης, στη Λισαβώνα, ήταν αρκετές για τον Αλέξη Τσίπρα, που φαίνεται ότι γέμισε τις «μπαταρίες» του, καθώς προειδοποίησε τους συνεργάτες του να προετοιμάζονται για έναν «θερμό» Αύγουστο, που θα περιλαμβάνει συναντήσεις, δημόσιες παρεμβάσεις και ενδεχομένως και ορισμένες περιοδείες.

Αν και τα περισσότερα στελέχη της Κουμουνδούρου απολαμβάνουν ήδη τις διακοπές τους, ο πρώην πρωθυπουργός σκοπεύει να βρίσκεται στην Αθήνα – με κάποιες μικρές αποδράσεις στο εξοχικό του στα Λεγραινά. Αυτό σε απλά λόγια σημαίνει ότι δεν σκοπεύει να αποκλίνει από τον αρχικό σχεδιασμό του, που καταρτίστηκε υπό τη σκέψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προκήρυσσε πρόωρες εκλογές για τον Σεπτέμβριο.

Είτε με κάλπες, είτε χωρίς, ο Αλέξης Τσίπρας εργάζεται σαν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Γι’ αυτό και με την επιστροφή του φέρνει ξανά στην κορυφή της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, το οποίο και δεν δείχνει να υποχωρεί, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις και τα μέτρα που ανακοινώνει το Μαξίμου.

Σήμερα θα επισκεφθεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Ιωάννη Λιανό. Όμως, η συνάντηση αυτή δεν θα είναι εθιμοτυπικού χαρακτήρα, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιστρέψει «αγριεμένος» από τις ολιγοήμερες διακοπές του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπεύει να θέσει στον κ.Λιανό τα ζητήματα της «καρτελοποίησης» και της «αισχροκέρδειας» που θεωρεί ότι έχουν κάνει τη εμφάνιση τους στην αγορά – και ειδικά στα καύσιμα και εν συνεχεία στην ενέργεια. Οι διεθνείς τιμές πετρελαίου αποκλιμακώνονται σε προ πολέμου επίπεδα, όμως στην Ελλάδα οι τιμές εξακολουθούν να τραβούν την ανιούσα.

Είναι γεγονός πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν δείχνει μεγάλη διάθεση να κινηθεί ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα – αν και στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι εν πολλοίς έχει και δεμένα χέρια από την κυβέρνηση. Όπως και να έχει, οι έλληνες εξακολουθούν να πληρώνουν την ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης.

«Με ευθύνη της κυβέρνησης, που αφήνει την αισχροκέρδεια ανεξέλεγκτη», όπως σημείωσε χθες ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...