Ο Τσίπρας δεν ζητάει, αλλά δεν φοβάται τις εκλογές – Επιστρέφει η αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστειτε το

Έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και σε έναν εκλογικό αιφνιδιασμό από τη πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνουν πως είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες λίγο πριν την κρίσιμη σύγκρουση για το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Καλοδεχούμενο αν ο Μητσοτάκης επιλέξει πρόωρες εκλογές διότι θα τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα μ’ αυτή τη λαίλαπα», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας. Η τοποθέτηση αυτή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύτηκε από πολλούς σαν προτροπή προς τον Κ.Μητσοτάκη να προχωρήσει σε εκλογές, δηλαδή σαν αλλαγή στάσης από τη πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν υπήρξε κανένα «προσκλητήριο» προς τη πλευρά του πρωθυπουργού από τον Αλ.Τσίπρα. Όπως είπαν στενοί του συνεργάτες στο Newsbomb.gr, η θέση τους δεν έχει αλλάξει ούτε λίγο. Επιμένουν να τονίζουν ότι στη παρούσα φάση, με τη πανδημία να μην έχει αφήσει τη χώρα μας, τον τουρισμό μετέωρο και την κοινωνία σε γενικά δύσκολη κατάσταση, θα ήταν τουλάχιστον τυχοδιωκτικό να ζητήσουν εκλογές.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι παρακολουθούν αμέτοχοι τις εξελίξεις. Δηλώνουν πλήρως προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, ακόμα και για εκλογικό αιφνιδιασμό μέσα στο καλοκαίρι, σε περίπτωση που ο Κ.Μητσοτάκης «δεν καταφέρει να ξεφύγει από τα αδιέξοδα του». Αν και στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος της αξιωματική αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι δύσκολα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε μία τέτοια κίνηση, αυτό δεν ανατρέπει τον δικό τους σχεδιασμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε, θα δώσει τη μάχη του εργασιακού νομοσχεδίου δίπλα στη κοινωνία και αμέσως μετά, δηλαδή κάπου στις αρχές Ιουλίου, θα προχωρήσει στη πανελλαδική συνδιάσκεψη του.

Αισιοδοξία

Η μεγάλη ποιοτική διαφορά που μπορεί κανείς να αντιληφθεί στις συζητήσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι πλέον, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, στη Κουμουνδούρου πνέει άνεμος αισιοδοξίας. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με τόση άνεση στην ερώτηση που δέχθηκε περί πρόωρων εκλογών, χαρακτηρίζοντας τες «καλοδεχούμενες».

Αρχικά, έχουν κοπάσει τα εσωκομματικά θέματα, γεγονός που δείχνει ότι σήμερα, όλες οι ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ είναι συσπειρωμένες γύρω από τον αρχηγό του και απέναντι στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σε δεύτερη φάση, φαίνεται πως δεν φοβούνται ιδιαίτερα τις δημοσκοπήσεις που τους εμφανίζουν πολύ πίσω από το κυβερνών κόμμα. Όπως υπογραμμίζουν, σε καταστάσεις σαν αυτή που βρίσκεται η ελληνική κοινωνία τους τελευταίους μήνες, αυτό που έχει σημασία είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων, τα οποία κατά τη γνώμη τους σε καμία περίπτωση δεν είναι κολακευτικά για τη κυβέρνηση. Παράλληλα, διαθέτουν και εκείνοι τα δικά τους δημοσκοπικά στοιχεία, τα οποία αν και δεν τα επικαλούνται δημόσια, δείχνουν ότι η διαφορά δεν είναι και χαοτική υπέρ της ΝΔ.

Οι περιοδείες

Πάντως, το τελευταίο διάστημα υπήρξε μία ακόμα αλλαγή τακτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε πολλούς στη «πονηρή» σκέψη πως η Κουμουνδούρου «φλερτάρει» με το να ζητήσει εκλογές. Αυτή δεν ήταν άλλη, παρά η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ξεκινήσει περιοδείες ανά την Ελλάδα. Πρώτα ο Πύργος, ακολούθησε η Χαλκίδα, ενώ το επόμενο διάστημα αυτές οι εξορμήσεις του πρώην πρωθυπουργού θα συνεχιστούν.

Οι συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται πως αυτές οι περιοδείες έχουν προεκλογικό «άρωμα», υποστηρίζοντας πως αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου που κάνει πολιτική το κόμμα τους, δηλαδή ερχόμενο σε επαφή με τους πολίτες. Έτσι, σημειώνουν, ότι το μόνο που άλλαξε και ο Αλ.Τσίπρας πηγαίνει σε διάφορες πόλεις τις χώρας, είναι η άρση των περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, υπάρχει ακόμα ένας λόγος που στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποντάρουν στις περιοδείες του επικεφαλής τους. Όπως λένε, ο Αλ.Τσίπρας εξακολουθεί να είναι το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η επικοινωνία που έχει με τους πολίτες παραμένει ισχυρή. Έτσι κι αλλιώς, συμπληρώνουν, με αυτό τον τρόπο μπορεί να μεταφέρει τις θέσεις του κόμματος του χωρίς τον παραμορφωτικό φακό των φιλοκυβερνητικών Μέσων Ενημέρωσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρύθμιση οφειλών σε 240 – 420 δόσεις: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...